facebook

В Україні можуть дозволити вакцинацію дітей з 12 років

В Україні можуть дозволити застосовувати вакцину Pfizer для дітей від 12 років.

Про це повідомляє Укрінформ.

У вівторок, 27 вересня, в Національній технічній групі з питань імунізації проголосували за те, щоб рекомендувати МОЗ застосовувати вакцину від COVID-19 всім дітям з 12 років, а не тільки тим, у кого є супутні хвороби.

Глава НТГЕІ Федір Лапій підкреслив, що дітям дуже важливо вчасно робити щеплення від різних хвороб. Тому, перш ніж вакцинувати дитину від COVID-19, потрібно переконатися, що вона щеплена від усіх хвороб з календаря обов’язкових щеплень.

У МОЗ розглянуть це питання вже в п’ятницю, 1 жовтня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також фахівці відзначили, що для дітей розроблять особливий алгоритм. Є заковика з тим, який лікар повинен оглядати дитину. Адже в мобільних бригадах або пунктах вакцинації можуть бути лікарі інших спеціальностей, а не педіатри. Це питання ще належить допрацювати. Також розглядається варіант, щоб щеплення дитині робила медсестра.

Також виробники вакцини Pfizer подали в Америці запит на те, щоб дозволити використовувати вакцину дітям від 5 років. Відповідь планують отримати до кінця осені.

Також Лапій нагадав, що в Україні дозволили використовувати тільки вакцину Pfizer з 12 років. Робити щеплення дітям можна тільки в деяких випадках.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...