facebook

Українка через мільйони чоловіка-іноземця “здала” його бандитам: деталі гучної справи

В Одесі завершено досудове розслідування резонансної справи про викрадення й катування іноземців. У громадянина Греції, якого разом із племінником два місяці тримали в полоні, злочинці “вибили” близько 20 мільйонів гривень і шість елітних квартир.

Викрадення в Одесі

Слідство вважає, що організаторами були дві людини: це цивільна дружина іноземця – власниця салону краси в Миколаєві, і кримінальний “авторитет”, якого нещодавно розстріляли в Одесі.

Детальніше про гучний злочин читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

Знайомство на Кіпрі
Грецький бізнесмен Ніколас Папаніколау познайомився з Вікторією Росляковою кілька років тому на Кіпрі, коли вона нібито була танцівницею в нічному клубі. Коли жінка сказала, що завагітніла, чоловік зрадів.

Він приїхав з Афін до Миколаєва, де жила Вікторія, і купив там будинок. Також дав цивільній дружині гроші на те, щоб відкрити салон краси. Все це було оформлено на Вікторію.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Будинок у Миколаєві, в якому згодом бандити тримали заручників.

У жінки вже була дочка від першого шлюбу, а від грецького бізнесмена вона народила сина Луку (зараз хлопчикові чотири роки). Вікторія, за словами Папаніколау, не бідувала – забезпечений іноземець щомісяця давав їй на життя по п’ять тисяч євро. Сам же жив на дві країни.

Вікторія Рослякова під час відпочинку із сином.

Що пішло не так в їхніх стосунках – невідомо. Але в соціальних мережах Вікторії Рослякової, в яких вона постила безліч фото і відео, не було жодних згадок про цивільного чоловіка – батька її дитини.

За даними джерела OBOZREVATEL у слідстві, Вікторія і Ніколас жили разом нібито до кінця 2020 року, а в січні 2021-го посварилися. Можливо, після того, як остаточно зіпсувалися стосунки, жінка зрозуміла, що розраховувати на забезпечене майбутнє годі, й пішла ва-банк.

План розробила разом з “авторитетом”
Як розповіла OBOZREVATEL речниця Одеської обласної прокуратури Ірина Коваленко, в січні 2021 року жінка познайомилася з бандитами.

“Приблизно в середині січня 39-річний чоловік (у подальшому він очолив збройну організовану групу (банду) і його 31-річний друг познайомилися з 36-річною мешканкою Миколаєва. Вони разом ухвалили рішення заволодіти грошима і нерухомістю її цивільного чоловіка – громадянина Грецької Республіки. Жінка надала інформацію щодо значних статків грека і про наявність у нього квартир в Одесі. Також сказала про те, що її чоловік і його племінник зараз перебувають у цьому місті”, – розповіла речниця.

Вікторія Рослякова володіє салоном краси Celebrities у Миколаєві.

Організатор, за даними слідства, разом із жінкою розробив план і взявся до створення на території Одеси озброєної організованої групи, кожен з учасників якої виконував відведені йому ролі та функції.

“Протягом місяця лідер банди, уродженець Біляївського району, здійснив низку запланованих організаційних та підготовчих заходів. Придбав необхідну зброю, обрав з-поміж добре знайомих йому осіб учасників злочинної групи, котрі володіють необхідними здібностями і навичками”, – додала Коваленко.

Ніколас Папаніколау.

А 17 лютого 55-річний Ніколас Папаніколау і його 27-річний племінник Апостол Апостолас в Одесі зустрілися з Вікторією Росляковою. Як розповідав миколаївським журналістам згодом її цивільний чоловік, Вікторія заявила йому: мовляв, хочеш побачити сина, давай зустрінемося в Одесі.

Однак у квартирі чекало п’ятеро бандитів у масках-“балаклавах”, вони скрутили іноземців, закували в наручники, а потім вивезли в Миколаїв – у той самий будинок, який придбала Рослякова на гроші її цивільного чоловіка.

Там іноземців переконували віддати всі кошти і переписати нерухомість, катували… Для оформлення їх привозили до Одеси. Під тиском греки переказали викрадачам зі своїх рахунків 600 тисяч євро і переоформили на Вікторію Рослякову шість елітних квартир в Одесі.

Греки провели два місяці в полоні.

У прокуратурі Одеської області кажуть, що 36-річна мешканка Миколаєва була співорганізаторкою і безпосередньо брала участь у скоєнні злочинів, діючи згідно з планом і відведеною їй роллю.

“При цьому розділяла роль лідера банди, що проявлялося у виборі об’єктів нападу і управлінні діями інших учасників банди. Також вона заволоділа грошима потерпілих і майновими правами на нерухомість”, – повідомила Ірина Коваленко.

Крім того, за словами спікера, будучи єдиним членом банди, який вільно володіє англійською мовою, жінка перекладала цивільному чоловіку і його племіннику вимоги членів банди і залякувала жертв.

За інформацією джерел OBOZREVATEL, лідером банди був одеський підприємець Олександр Рошко, більш відомий у кримінальному світі як “Ляма” (нібито займався рейдерством і контрабандою). Чоловіка застрелили 26 березня в Одеській області (до речі, в його автомобілі виявили цілий арсенал зброї), а в цей час двоє греків продовжували залишатися в полоні.

Олександр Рошко ("Ляма") був застрелений в Одеській області в березні 2021 року. Його називали рейдером і контрабандистом

Звільнили жертв банди з полону в квітні: греки обіймали поліцейських і цілували їм руки – чоловіки вже не надіялися вижити.

У тому, що Вікторія була організаторкою викрадення, тортур і т.д., переконаний і Ніколас Папаніколау.

“З абсолютною впевненістю можна сказати, що все це організувала Вікторія. Тому що вона була єдиною людиною, яка знала все про мій фінансовий стан, а ті мафіозі, які були з нею разом у цій організації, не могли знати жодних деталей”, – стверджує постраждалий.

Сама ж бізнесвумен каже, що якісь люди нібито змусили її все це зробити.

“На мене вийшли люди, мафія, і вони мене примусили дати інформацію про чоловіка і бути перекладачем”, – заявила Рослякова в суді.

За її словами, вона шкодує, що не звернулася до поліції, але ці люди говорили, що у них є зв’язки в правоохоронних органах і що Папаніколау депортують. За словами Рослякової, злочинців вона не знає, а бачила їх тільки в масках.

Вікторія Рослякова в суді.

За незаконне позбавлення волі, тортури, розбій та вимагання п’ятьом фігурантам загрожує до 10 років позбавлення волі. Але остаточну крапку в справі поставить суд.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...