facebook

Саакашвілі затримали у Грузії

У країні він заочно засуджений до трьох та шести років ув’язнення.

Про це заявив прем’єр-міністр країни Іраклій Гарібашвілі на спеціальному брифінгу 1 жовтня.

Він зазначив, що Саакашвілі вже арештували і перевели до пенітенціарної установи. За інформацією прем’єр-міністра, весь маршрут пересування експрезидента Грузії перебував під контролем грузинських спецслужб, незважаючи на те, що протягом усього дня правляча партія заявляла, що Саакашвілі не в Грузії і опубліковані ним відео є фейком.

Нагадаємо, у 2018 році Саакашвілі заочно засудили у Грузії до трьох років ув’язнення у справі про перевищення повноважень під час помилування засуджених за вбивство бізнесмена Сандро Гиргвліані та до 6 років ув’язнення у справі про побиття у 2005 році депутата парламенту Валерія Гелашвілі. Також Саакашвілі звинувачують у розтраті бюджетних коштів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У 2015—2016 роках Саакашвілі очолював Одеську облдержадміністрацію, а в 2015 році отримав українське громадянство, яке в 2017 році втратив. Утім, вже у травні 2019 року президент України Володимир Зеленський повернув Саакашвілі українське громадянство. З червня 2020 року Саакашвілі перебуває на посаді голови Виконавчого комітету реформ України.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...