facebook

Знепритомнів і впав у кому: що відомо про стан 15-річного школяра, у якого стався інсульт

Відомо, що підлітка прооперували, а на вартісну операцію кошти збирали небайдужі громадяни.

У Дніпрі у 15-річного Влада Щирого стався інсульт. Його транспортували у стані коми до Києва, а там лікарі провели складну і вартісну операцію.

Як почувається 9-класник Влад Щирий, розповідає “Наше місто”.

На початку вересня Дніпро облетіла новина, що учень середньої школи №96, 9-В класу раптово знепритомнів і впав в кому. Медики діагностували у нього інсульт. Підлітка транспортували до Києва, де медики встановили йому діагноз “гостре порушення мозкового кровообігу за геморагічним типом, внутрішній крововилив у ліву гемісферу з проривом мозочка у шлуночкову систему”. Аби хлопець жив, йому необхідна була операція, вартістю близько 200 тисяч гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Після розголосу історії підлітка в ЗМІ і соцмережах, гроші завдяки небайдужим громадянам зібрали і Влада успішно прооперували.

Днями мама хлопця повідомила, що її син вперше вийшов на прогулянку.

“Ми вже місяць вдома. З Владом кожен день, крім вихідних, займається реабілітолог. Він вчиться заново ходити і працювати рукою, поки погано бачить, є страхи впасти. Але ми з ними боремося! Влада постійно відвідують друзі та однокласники. У нього відмінна група підтримки”, – розповіла мама хлопчика.

В кінці жовтня жінка з сином знову їхатимуть до Києва на дообстеження.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...