facebook

У Тернополі зафіксували випадок сибірської виразки

Зоокуток у парку, де загинула інфікована тварина, перевели на карантин.

Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Вночі з 27 на 28 вересня в зоокутку парку загинув поні, про що повідомили в Тернопільську міську лікарню ветмедицини. На місце події виїхали спеціалісти лікарні та місцевої лабораторії Держпродспоживслужби.

Відібрані проби направили у Тернопільську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження на сибірку, де підтвердили діагноз. 4 жовтня діагноз підтвердив і державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи у Києві.

Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при виконавчому комітеті Тернопільської міської ради наклала карантин на зоокуток та затвердила план відповідних заходів реагування.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За контактними особами здійснюється медичне спостереження.

Центр громадського здоров’я пише, що сибірка не передається від людини до людини, нею можна заразитися лише через контакт із інфікованою твариною.

Зараження людини сибіркою виникає внаслідок:

проникнення збудника через пошкоджену шкіру (подряпини, садна, дрібні порізи) або слизові оболонки під час догляду за хворими тваринами;
обробки туш, білування і поховання трупів загиблих тварин;
контакту з різними видами сировини, отриманої від хворих тварин;
уживання в їжу м’яса хворих тварин;
аспіраційного і трансмісивного (через укуси кровосисних комах) шляхів;
доторку до заражених предметів або ґрунту.
У 2020 році сибірську виразку виявили у мешканця Одеської області. Чоловік займався перепродажем тварин. Він звернувся до лікаря лише на п’ятий день після підвищення температури і появи на нозі фурункула, який перейшов у виразку.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...