facebook

Ветеран АТО пробіг напівмарафон у військовій амуніції вагою понад 30 кг (фото)

У Києві під час напівмарафону, який відбувався 3 жовтня, серед інших учасників виділявся бігун у військовому спорядженні. Ним виявився ветеран російсько-української війни Леонід Остальцев.

Воїн присвятив свій забіг довжиною 10 км українським військовим, які вже 7 років щодня долають “марафони” на фронті, а також своєму другові Олексію Буслаєву, кулеметнику 30-ї окремої механізованої бригади, який загинув 6 лютого 2015 року поблизу Дебальцевого.

“У 2014-2015 роках я служив на Донбасі як піхотинець. Щодня з побратимами ми долали відстані й виконували бойові завдання, не знаючи, що нас чекає попереду. Комплектація бійця доволі важка: це і бронежилет, і зброя, і боєприпаси. Загалом вага може перевищувати 30 кілограмів”, – розповів Леонід після подолання дистанції.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Найважчий забіг”, який я подолав, безумовно, не зрівняється з випробуваннями на війні. Але для нас це спосіб нагадати про хлопців та дівчат, що нині на фронті роблять усе, щоб мирні забіги могли проводити в Києві та інших вільних містах України”, – додав він.

Відомо, що герой “Найважчого забігу” пішов добровольцем у регулярну армію 2014-го, одразу після вторгнення російських військ. Служив у складі 30-ї бригади, у першому батальйоні.

Після повернення з фронту створив бізнес, у який працевлаштовує ветеранів і допомагає їм адаптуватися до цивільного життя.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...