facebook

Коли COVID-сертифікат стане обов’язковим: важливе уточнення влади

У Києві, як і в усій Україні, наявність COVID-сертифікату не є обов’язковою для відвідування міських закладів або установ. Але, за певних умов, це може змінитися.

Про це повідомив Офіційний портал Києва.

Так, на сайті зазначили, що COVID-сертифікат є необов’язковим до тих пір, поки в Києві діють обмеження “жовтої” зони санітарно-епідеміологічного контролю.

У той же час влада в столиці вже готується до можливого посилення карантинних заходів і встановлення на території міста “помаранчевого” або “червоного” рівня епідеміологічної небезпеки.

Зокрема вже здійснюється підготовка структурних підрозділів міської і районних адміністрацій, організацій, установ і підприємств Києва до того, що можливо вони зможуть приймати тільки тих громадян, які мають відповідні COVID-сертифікатами.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зараз в українській столиці, поки що, встановлені “жовті” карантинні правила, а це значить, що наявність COVID-сертифікатів у громадян не є обов’язковою.

“Але ми вже готуємося до можливого посилення карантину і розробляємо механізми дій на випадок, якщо будемо змушені вимагати від структурних підрозділів міської влади, в тому числі ЦНАП, і від інших установ допускати відвідувачів тільки при наявності COVID сертифікатів або негативних тестів на COVID”, – розповів перший заступник директора Департаменту муніципальної безпеки Олег Куявський.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...