facebook

Дівчина втратила руку через водія-лихача: деталі ДТП на Тернопільщині з пасажирами BlaBlaCar

На Тернопільщині сталася страшна аварія з пасажирами, які скористалися популярним сервісом BlaBlaCar. Водій мікроавтобуса дозволив собі “лихачити” на дорозі та влетів у фуру. Як наслідок, молода дівчина втратила руку.

За розслідування справи вже взялася обласна поліція. А самому горе-водієві тепер страшно, він став обдзвонювати своїх попутників і пропонувати грошову допомогу.

Детальніше про це читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

Водій перевищував швидкість і говорив по телефону за кермом
Аварія сталася 4 жовтня близько 23:00 недалеко від села Озерна Тернопільської області. За даними обласної патрульної поліції, водій Mercedec Benz Sprinter їхав трасою Тернопіль – Львів – Рава-Руська і не дотримався безпечної дистанції, тому і врізався у фуру.

Одна з пасажирок розповіла, що водій спочатку поводився не зовсім адекватно – перевищував швидкість, відволікався від дороги і йшов на обгін.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Я особисто сильно не постраждала, оскільки сиділа на найбезпечнішому місці в цій аварії. Але могла не мовчати, бачачи, що шофер всю дорогу знервовано порушував правила дорожнього руху, перевищував швидкість руху, розмовляв по телефону, однією рукою керуючи автомобілем”, – написала у Facebook Ольга Дорош з Тернополя.

Ольга так і не стала робити зауважень водієві, про що дуже пошкодувала після аварії.

“Знала і мовчала – це найбільше мене добивало в думках, коли побачила наслідки… Боже, дай мені мужності навчитися не мовчати і спасибі за життя для всіх, хто там був зі мною”, – додала вона.

Молода дівчина залишилася без руки
Найбільше в аварії постраждала Анна К. Вона сиділа недалеко від водія, якраз із того боку, на який припав сильний удар. Унаслідок зіткнення дівчині відірвало руку, а їй же всього 22 роки – ще все життя попереду.

Анна родом із міста Суховля на Львівщині, але вчилася в Вінниці на медика. У неї є дві сестри – старша й молодша. Мама дівчини, Ольга, працює вчителькою. У Facebook вона написала: “Ця проклята аварія змінила життя нашої родини”.

За словами Ольги Дорош, після зіткнення вона тримала Анну на руках і весь час розмовляла з нею, щоб дівчина не знепритомніла.

“Вона сама медик і попри жахливий біль ще примудрялася керувати, що потрібно робити з нею. Вона просила, щоб їй дали знеболювальне, оскільки біль був дуже сильним. Вона могла померти і від больового шоку. Але ні знеболювального, ні джгутів у водіїв не виявилося. Хоча їх там зібралося багато”, – згадує пасажирка.

Анна питала, чи є в неї рука, але люди навколо не хотіли додатково шокувати дівчину, тому промовчали про це і намагалися заспокоїти. Також, за словами Ольги, постраждала говорила про вагітність, так стало відомо, що вона чекає на дитину.

Сам водій після аварії кинувся надавати постраждалим першу медичну допомогу, витягав пасажирів. “Після аварії він поводився вже добре. Взяв у мене мобільний і відразу зателефонував у швидку. Всім допомагав, витягав”, – каже очевидиця ДТП.

За справу взялася поліція, водієві страшно
Щодо інших пасажирів, то Ольга Дорош теж постраждала, у неї гіпс на руці. Після ДТП вона вже не почувається в безпеці, довелося звертатися до лікаря.

“Я їхала в маршрутці й мені було страшно. Я дивилася в чотири ока, як поводиться водій. Він двічі не пригальмував перед пішохідним переходом. Наступного дня після ДТП я пішла в ТЦ і мені здавалося, що всі люди навколо кричать, хоча вони просто розмовляли. Довелося піти до лікаря, я зараз приймаю ліки. Ніщо безслідно не проходить”, – зізналася вона.

Чоловік, який сидів поруч із Ольгою, теж розповів, що не може спокійно спати ночами. Ще одна з пасажирок, яка спала до моменту ДТП, була шокована, коли різко прокинулася після зіткнення й довго не могла усвідомити, що сталося.

За словами Ольги, бус не був призначений для пасажирів. Очевидно, він був переобладнаний, адже між сидіннями були такі маленькі відстані, що коліна пасажирів упиралися в спинки сидінь.

“Нас врятувала моя багажна сумка, яку я поставила під ноги. Вона не дала можливості кріслам зрушити так, щоб притиснути нас. Водієві зараз страшно. Він дзвонив, обіцяв, що сплатить усі витрати на лікування. Він під час їзди був безвідповідальним”, – каже пасажирка.

Крім Анни й Ольги внаслідок аварії постраждало ще двоє пасажирів – із Хмельницької області та Тернополя. Водій буса не постраждав.

У поліції Тернопільської області повідомили, що зразки крові взяли у двох водіїв, які стали учасниками ДТП.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...