У Польщі в родини з України передчасно народилось четверо синів: чому батька дітей можуть депортувати

Щороку лише у Вроцлаві дозвіл на проживання та роботу просять шістдесят тисяч українців.

Четверо маленьких братиків можуть розлучити із батьком. Йдеться про родину українців, у яких у Польщі народилася четверня. Діти з’явилися на світ передчасно і досі перебувають в інкубаторах. Тим часом їхнього тата можуть депортувати через проблеми з документами на роботу.

Про це 8 жовтня йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Вони не можуть надивитися на 4 своїх синів. Три близнюки однояйцеві, і один окремий. Адам, Алан, Кай – це близнюки, і Ной. Зізнаються, хоч про велику родину і мріяли, але й гадки не мали, що станеться це в одну мить.

“Це був шок, бо генетично ні в мене, ні в чоловіка в родині не було ні двійнят, ні трійнят, а тим більше – чотирьох”, – каже багатодітна мама Марина Кучер.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Велика сім’я – це велика радість, коли я дізнався, що я за один раз буду багатодітним батьком, я був в невеликому шоці”, – каже багатодітний батько Олексій Кучер.

Пара перебралася до Польщі шість років тому. Оселилися у Вроцлаві, тут і одружилися. Марина – майстер манікюру, Олексій – працював на фірмі. За 4 роки після переїзду відкрив агенцію з працевлаштування і мав переоформити дозвіл на роботу. Але справа затягнулася.

“У мене були документи на перебування, я подав документи на дозвіл на роботу, я його чекаю, вже близько двох років, і досі не отримав”, – каже багатодітний батько Олексій Кучер.

Але згорнути бізнес не міг, адже він з Мариною і її сином від першого шлюбу винаймають квартиру. Тож заробітку лише дружини на життя не вистачало. А потім вона завагітніла. Перед самим народженням четверні в агентство прийшли прикордонники.

“Перевіряли всіх моїх працівників, мене і мого партнера. Мені видали депортацію за те, шо в мене не було такого виду документу”, – каже багатодітний батько Олексій Кучер.

А за кілька тижнів в Марини почалися передчасні пологи. Діти народилися на 8 місяці, тож їх лишили в інкубаторах, а маму виписали додому. Щоправда, дозволили щодня навідувати малюків.

“Я між цими боксами розриваюся, кожного хочу хоча б мізинчиком притулитися. Мамине серце дуже болить”, – каже багатодітна мама Марина Кучер.

Найбільше тепер переживає, аби родину не розлучили.

“Мій чоловік – найбільша підтримка та допомога і мені реально дуже страшно залишитися з дітьми без підтримки”, – каже багатодітна мама Марина Кучер.

На ситуацію родини вже звернула увагу місцева влада. Уповноважена мера Вроцлава у справах мігрантів просить воєводу втрутитися у справу.

“Я вітаю батьків та бажаю їм витривалості і сили. Сподіваюся, ми зможемо допомогти батькові уникнути загрози депортації”, – каже Уповноважена мера Вроцлава у справах мігрантів Ольга Хребор.

“Я подав документи до воєводства, щоб Олексій міг залишитися в Польщі на гуманітарних правах, така можливість надається з огляду на сімейний стан”, – каже адвокат Артур Желінський.

Щороку лише у Вроцлаві дозвіл на проживання та роботу просять шістдесят тисяч українців. Через таке навантаження, справи, які мали вирішитися за кілька місяців, розтягуються на роки. Аби допомогти родині ТСН звернулася з запитом до Міністерства закордонних справ, та відповіді наразі не отримала. Єдине, що втішає Олексія – через пандемію вимога залишити країну протягом 30 днів не діє. Тож він може лишатися з сім’єю принаймні до кінця карантину.

Саша

Recent Posts

“Потужний снігопад суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом”: де буде мороз у -8 градусів, дощ і гроза?

Синоптики повідомляють українців про те, де варто очікувати погіршення погоди прямо на Великдень. За всю…

29 хв. ago

Терміново! Жiнкам цих 17 пpофесій потpібно з’явитися дo ТЦК для поcтановки на oблік і онoвлення даних. Список професій

Вже цього місяця, 18 травня, набуде чинності новий закон про мобілізацію. Вже цього місяця, 18…

1 годину ago

“Насувається жорстке посилення мобілізації, є повний список категорій чоловіків зі збереженою відстрочкою”: ТЦК і повістки

Новий закон про мобілізацію в Україні набуде чинності вже 18 травня 2024 року. Цей документ…

3 години ago

Діставайте шапки та куртки: синоптик Діденко попередила про різке похолодання на завтра

Погода зіпсується! За повідомленням синоптика Наталки Діденко в Україні завтра, 3 травня, зниження температури повітря.…

4 години ago

Українців попередили про магнітну бурю у найближчі дві доби

Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 2-4 травня 2024 року опублікував Центр прогнозування космічної погоди…

4 години ago

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

14 години ago