facebook

У Рівненській області нещеплених від поліомієліту дітей не допускатимуть до навчання

Рівень імунізації дітей від поліомієліту в Україні є недостатнім.

У Рівненській області нещеплених від поліомієліту дітей не допускатимуть у навчальні заклади.

Як повідомляє МОЗ, таке рішення ухвалила обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у зв’язку з виявленням випадків поліомієліту в регіоні.

Так, згідно з рішенням комісії, від 11 до 22 жовтня лікарі проведуть невідкладний “нульовий” тур вакцинації дітей до 5 років включно на території області. Наступні три раунди імунізації триватимуть впродовж 90 днів, вакцинацією планують охопити усіх дітей до 5 років у Рівненській області.

Крім того, невакцинованих дітей не будуть допускати до навчання. Для таких дітей буде забезпечено інші формами навчання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як заявив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, рівень імунізації дітей від поліомієліту в Україні є недостатнім, адже лише 53% малюків віком до року отримали планові щеплення в 2021 році. “Враховуючи випадок захворювання на поліомієліт, тепер маємо здійснити додатковий тур і вакцинувати всіх дітей регіону, аби захистити дітей від інфікування. До того ж маємо результати від ВООЗ, які ідентифікують це, як спалах, і вірус має зв’язок з вірусами афгансько-пакистанського походження, які зараз циркулюють у Таджикистані”, – наголосив Кузін.

В МОЗ також зазначили, що низький рівень вакцинації дітей від поліомієліту спостерігається в таких областях: у Херсонській- 40,7 %, в Івано-Франківській — 42,2 %, Закарпатській — 43,1 %, Запорізькій — 46,2 %, Харківській — 46,5 %, в Одеській та Київській областях — 47,5 %. У Чернівецькій та Львівській — по 48,5 %, у Рівненській — 48,9 %.

Нагадаємо, 6 жовтня підтвердили випадок паралічу внаслідок захворювання на поліомієліт у 1,5-річної дитини з Рівненської області. Пізніше стало відомо, що в родині, де поліомієліт паралізував немовля, захворіло ще шестеро дітей. Востаннє в Україні фіксували захворювання на поліомієліт у 2015 році.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...