facebook

У школі на Закарпатті дітям на сніданок видали млинці в поліетиленових файлах

В Ужгороді прокуратура вивчить організацію харчування у міській школі.

Зокрема, інформацію про цей випадок поширили у Фейсбук-групі «Ужгород Кримінальний».

Там вказують, що в Ужгородської ЗОШ №6 щоденне меню — це «їжа, від одного погляду на яку стає огидно, не кажучи вже про її якість, корисність, смакові та поживні властивості».

Також у групі поширили відео, на якому показують страви зі шкільного меню. Зокрема там видно, що млинці на сніданок дітям видають у файлі для документів. Файл виготовлений із матеріалу, який під час нагрівання виділяє шкідливі речовини.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Найдешевші продукти, порушення норм харчування, мінімум м’яса та інших потрібних дитячому організму продуктів — все це щоденні реалії, з якими зіштовхуються учні», — йдеться в повідомленні.

В Ужгороді прокуратура зараз вивчає можливість внесення відомостей до ЄРДР за оприлюдненими фактами, повідомила речниця Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк у коментарі «Укрінформу».

«Провести перевірку в школі прокуратура не може, це прерогатива управління освіти міськради. Але оскільки опубліковані відповідні факти порушення організації процесу харчування в місцевих ЗМІ та соцмережах, то слідчі вивчать викладені обставини», — сказала Хижняк.

Натомість у відділі інформаційної роботи Ужгородської міськради також запевнили, що вивчають ситуацію у цій школі.

«У міськраді розбираються з ситуацією. Якщо буде виявлено порушення в організації харчування учнів у цьому закладі освіти міста, то ми зі свого боку усіляко сприятимемо, аби підприємець поніс відповідальність», — повідомили у пресслужбі.

Йдеться про підприємця, який виграв тендер на організацію харчування у школі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...