facebook

Всі знали про знущання, але мовчали: нові подробиці загибелі дівчинки на Закарпатті

У селі Паладь-Комарівці, що у Закарпатській області 34-річний п’яний чоловік побив свою 10-річну прийомну дочку, а вже вранці знайшов її мертвою на ліжку.

Журналісти ТСН розказують про те, що 10-річну дівчинку на ім’я Майя бив її вітчим і дитина боялася бути дома, тікала і ховалася від оскаженілого чоловіка і про це знали всі довкола.

Сусідка навіть зробила спробу врятувати – викликала рідного батька. Але всі його зусилля витягти з рук вітчима свою дитину… – наразилися на безжальну українську бюрократію.

«Дитина загибла ходила дуже «зашугана». Вона дуже всього боялася. Вона в магазині навіть, якщо на гривню більше їй зважили, вона телефонувала, казала, чекайте я запитаю. Всі у селі знають, що вона була дуже боялася всього», – розповідає колишній друг сім’ї.

Односельчани мовчали, бо боялись кримінального минулого чоловіка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

10-річну Майю – найстаршу серед дітей – батьки зробили нянькою для менших, прибиральницею в домі і доглядальницею за кролями. Вона часто пропускала уроки. А в школі поясненням мами, що дитина постійно хворіє, вірили на слово. Тепер переконують, те що дівчинка ходила в синцях, дізналися лише після трагедії.

«Діти кажуть, шо вона зняла кофту, бо було дуже жарко на фізкультурі і на руках були синці. Вони мені просто про це не сказали», – розповідає вчителька Катерина Пелешко.

А от одна з сусідок наважилась зателефонувала рідному батьку Майї і розповісти, що дівчинка на межі – дитину добивають. Вітчим потім дізнався і прийшов розбиратися з говірливою жінкою.

«Я все, що зробила – подзвонила татові і сказала, що треба дітей забирати, бо їх б’ють. Коли він вип’є, він на тій дитині відіграється», – запевняє сусідка.

Рідний батько Майї спробував прийти до своїх дітей, але новий обранець ексдружини вигнав його стусанами. Рятувати доньку він пішов до соціальних служб та поліції.

«Він оббивав пороги всюди і він не зміг забрати дитину», – переконують мешканці села.

Востаннє – за тиждень до смерті своєї доньки батько Маї звернувся вже до обласної соціальної служби в Ужгороді. На прийомі чоловік повідомив, що жінка примушує дитину багато працювати, доглядати за іншими дітьми, б’є дитину і що дитина пропускає навчання.

Врятувати дівчинку не приїхав ніхто.
Вранці 3 жовтня – Майя померла від побоїв. За словами сусідів, стільцем по голові.

У скоєному вітчим дівчинки зізнався поліції сам і зараз під вартою. Йому світить від 10 років тюрми до довічного ув’язнення.

Матір мають позбавити батьківських прав.

«Первинно, несе відповідальність мати, бо в неї на очах цю дитину лупцювали, і робили все можливе, щоб ця дитина страждала. Але ж мати зобов’язана була звернутися до поліції, як мінімум», – каже адвокатка із сімейних справ Катерина Маліченко.

А після того нелюдського побиття – викликати швидку. Інакше – це кримінальна стаття – свідоме залишення дитини в небезпеці.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...