facebook

В Італії кількість бідних за пандемію зросла на мільйон

Пандемія коронавірусу різко погіршила становище італійців, які і так ледве зводили кінці з кінцями.

В Італії в результаті пандемії коронавірусу різко збільшилася кількість бідних: зараз вже 5,6 млн жителів цієї країни живуть у злиднях – на один мільйон більше, ніж до кризи, викликаної пандемією, повідомила гуманітарна організація Caritas Italia в доповіді, оприлюдненій у суботу, 16 жовтня.

У документі констатується наявність кризи “небаченого масштабу” – в два мільйони бідних сімей проживають понад 1,3 млн неповнолітніх, які не мають коштів для гідного життя.

Багато італійців, що знаходилися на межі бідності, на тлі пандемії виявилися в повній убогості, а ті, хто і так вже був бідний, ледь самостійно залагоджують свої справи, зазначає Caritas Italia. Найбільш сильно від бідності страждають Валле-д’Аоста, Кампанія, Лаціо, Сардинія і Південний Тіроль.

Держстат: 67% українців назвали себе бідними

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Caritas Italiana закликала уряд прем’єр-міністра Італії Маріо Драгі переглянути державні програми допомоги, оскільки більш ніж половина італійців не отримують допомоги, багато також страждають від непомірної заборгованості і лихварів.

У доповіді вказується, що ще до пандемії мільйони італійських сімей мали настільки високі борги, що вони не можуть бути виплачені при нормальних умовах.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...