facebook

На митниці масово розкривають та перевіряють посилки українців

Про це повідомляє dnepr.info з посиланням на газету Вести.

382251

 

Раніше була інформація про те, що депутати хотіли змінити ліміт на безмитне ввезення товарів в меншу сторону: з 150 до 22 євро. Глава фіскальної служби Роман Насиров підтримав ініціативу, але законопроект був відкликаний через негативну реакцію громадян. Фіскали зараз заперечують огляд посилок через пропонований скандальний документ. Юристи відзначають, що митниця самостійно не має права оглядати посилки. У митниці є право вибіркового контролю. Посилки можуть відкривати тільки співробітники пошти в присутності представників митниці.

Якщо вашу посилку розкривали, то на ній обов’язково повинна бути відповідна відмітка і письмове підтвердження, яке вам повинні показати при отриманні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

– сказав юрист Ростислав Кравець.

Розкривати посилку також можуть для припинення контрабанди.

Відомий активіст В’ячеслав Поезднік зазначив, що на митниці не повірили в можливість купити телефон з Китаю за 50 доларів.

Такого ще не було. Прийшла перша посилка, яку на митниці розкрили і перевірили, чи відповідає замовлений товар заявленій на посилці вартості. Не повірили на митниці, що телефон з Китаю можна купити за 50 баксів, ось і кинулися перевіряти.

– сказав він.

З посилки нічого не пропало, але адекватно причину перевірки ніхто не пояснив.

Мої часто розкривають, незважаючи на те, що до посилок завжди додається перелік вмісту. Розкривають, так як не можуть зрозуміти, як 15 кг може коштувати 150 євро.

– поділилася Дніпрянка Ксенія Стаськевіч.

Глава Комітету з питань митної справи Громадської ради при УКРІНФОРМ Галина Вдовіна підтвердила збільшення випадків перевірки посилок на митниці.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...