facebook

Зеленський вперше прокоментував розслідування про офшори

Президент запевняє, що ні він і ні один член студії Квартал 95 не займався відмиванням грошей.
Президент України Володимир Зеленський, вперше коментуючи розслідування українських журналістів у рамках Pandora Papers про офшори, заявив, що не побачив у ньому жодної нової деталі.

“Чесно кажучи, сюжет не дуже. Я кажу вам як професіонал. Чому? Тому що, по-перше, нічого нового. Це було для мене як дежавю. У 2019-му те ж кіно я бачив на каналах олігарха (екс-президента України Петра) Порошенка, який показував, тому що розумів, що проти мене нічого немає, “бруду” ніякого немає. І навіть якщо ви подивитеся дебати, на мою думку, навіть там він це кричав зі сцени: “Гроші Квартал отримував від ПриватБанку, від (Ігоря) Коломойського. Все це стара історія, я все це чув, все це бачив, всі ці деталі”, – сказав президент в інтерв’ю телеканалу ICTV.

Він додав, що не побачив жодної нової деталі і це радує, і, на думку Зеленського, свідчить про те, що з 2019-го “на мене, як на президента України, нічого друг Петро так і не знайшов”.

Також Зеленський запевняє, що ні він і ні один член студії Квартал 95 не займався відмиванням грошей.

“Я особисто побудував без бюджетів, без держави бізнес в Україні з нуля. Відмиванням в 2012 році, ніяких грошей, і з 2012 року, і з 2001-го, і в 2019-му не займався ні я, ні один член студії Квартал 95 ми займалися виключно творчістю”, – додав він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, що розслідування Pandora Papers показало, що нинішній президент України Володимир Зеленський разом з партнерами по Кварталу-95 заснували мережу офшорних компаній не пізніше 2012 року – в цей же час студія почала на регулярній основі проводити передачі для телеканалу 1 + 1, власником якого є Ігор Коломойський.

В Офісі президента запевняють, що нинішній глава держави Володимир Зеленський бездоганно виконує всі антикорупційні норми законодавства, а офшорні схеми бізнесу колишніх років пояснюють “особливостями ринку” тих часів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...