facebook

Зеленський розповів, що буде з цінами на газ та чи вистачить Україні палива

Президент України Володимир Зеленський повідомив про те, що на сьогодні газу для споживачів достатньо.

Газ

В ексклюзивному інтерв’ю телеканалу ICTV Зеленський запевнив громадян, що опалювальний сезон розпочнеться зі стабільними цінами на паливо.

– На сьогодні достатньо газу для суспільства та споживачів за нормальними цінами порівняно з європейськими. Ми всі бачимо, що ціна зараз становить вже $2 тис. Тобто реальна ціна на ринку, якби влада не втрутилася, становила б для людей щонайменше 50 грн. А так для людей від НАК Нафтогазу – близько 8 грн, – розповів президент.

Він додав, що вважає це важливим пакетом на рік, який запровадила влада.

Щодо початку опалювального сезону та цінової політики, Зеленський заявив, що це відповідальність центральної та місцевої влади.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

– Ми підписали меморандум. НАК Нафтогаз та центральна влада гарантують дві речі: конкретну стабільну ціну та стабільний обсяг. Далі є технічні, юридичні та політичні питання деяких представників місцевої влади. Я впевнений, що все це буде врегульовано, у будь-якому випадку це буде нормальна ціна, – сказав він.

У понеділок, 18 жовтня, у програмі Свобода слова на телеканалі ICTV відбудеться показ ексклюзивного інтерв’ю з Зеленським.

Останні кілька років річні потреби всієї України в газі становили близько 30 млрд кубометрів. Водночас вітчизняні нафтогазові компанії (і державні, й приватні) разом видобували близько 20 млрд кубів на рік.

Тобто вітчизняний видобуток забезпечував 2/3 потреб у газі. Насправді це вже непоганий показник.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...