Categories: Погода

Погода на вихідних 23–24 жовтня: від заморозків до бабиного літа

Найбільше пощастить із погодою на вихідні центральним, північним і південним регіонам — сміливо плануйте фотосесії в сонячних парках!

За даними Sinoptik.ua, ясна погода з мінливою хмарністю в суботу встановиться в Київській, Волинській, Рівненській, Житомирській, Сумській, Полтавській, Хмельницькій і Вінницькій областях, а також у Херсоні, Миколаєві й Одесі. Повітря прогріється в середньому до 11–13 °С. Найтепліше буде на півдні — до 16–17 °С.

Для інших частин України прогноз погоди на вихідні трохи менш оптимістичний, без термоса з гарячим малиновим чаєм краще не виходити з дому. Дощі з вогким вітром до 12 м/с пройдуть у суботу у всіх західних регіонах, а також на сході — мешканцям Донецької, Луганської, Харківської та Дніпропетровської областей рекомендуємо брати із собою дощовики. Холодніше за все буде в Луцьку (6–8 °С), а максимальні температурні показники прогнозуються в Донецьку й Луганську (до 16 °С). У неділю погода без опадів із мінливою хмарністю встановиться на всій території України. При цьому стане набагато прохолодніше — до 6–9 °С на заході, півночі, у центральних областях до 11–12 °С на півдні та сході. Прийдуть на вихідних і перші осінні заморозки: до −1 °С уночі з 24 на 25 жовтня буде в Закарпатській, Львівській, Тернопільській, Волинській, Вінницькій областях, а також на Черкащині. Підготуйте до холодів клумби й городи, час іще є!

Погода на початку тижня

Новий тиждень почнеться із сонячної прохолодної погоди у всіх регіонах України. За інформацією Sinoptik.ua, на заході й у центральній Україні стовпчики термометрів не піднімуться вище 6–9 °С. В Одеській і Херсонській областях середня температура становитиме 9–11 °С, а найхолодніше буде на сході — до 5–8 °С. Не обійдеться погода на понеділок без заморозків: уночі температура опуститься до −2…−4 °С у Львівській, Волинській, Рівненській, Тернопільській, Івано-Франківській, Житомирській, Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Харківській, Черкаській, Чернігівській і Сумській областях. У південних і південно-східних областях ночами поки буде плюсова температура, у Києві — від 0 до −2 °С.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Пожежонебезпека зберігається

Надзвичайний рівень пожежонебезпеки на 23 жовтня зафіксовано в західних і східних регіонах, а також у Київській, Запорізькій, Житомирській і Вінницькій областях. Відкладіть на наступні вихідні шашлики на природі й обов’язково попередьте близьких!

Христина

Recent Posts

Водіям – приготуватися: Порушників ПДР хочуть почати позбавляти прав – без Суду

Набрав 12 балів і – перездача? У МВС сподіваються, що в Україні на законодавчому рівні…

9 години ago

Україну накрила потужна магнітна буря після сильних спалахів на Сонці

Потужність цієї сильної магнітної бурі досягла майже восьмибального рівня. Україну накрила найсильніша магнітна буря місяця.…

10 години ago

Батьки в паніці: зі шкіл відразу відправлятимуть до армії, на заводи та заміж – вже з осені почнеться

Що відбувається Голова освітнього комітету Верховної Ради України оголосив про важливу зміну у системі освіти.…

11 години ago

В Україні штрафують водіїв за “неправильні” покажчики повороту: хто під загрозою

В останні кілька років в Україні стало шалено популярним купувати машини з-за кордону. Зокрема, одним…

13 години ago

В ТЦК на Великдень помер військовозобов’язаний: гримить скандал

45-річний чоловік під час мобілізації потрапив до Саксаганського ТЦК на Дніпропетровщині, де готувався до відправки…

15 години ago

Україну накриває потужний грозовий фронт, а потім мороз до мінус 5 – карта

Подробиці Українців попередили про небезпечні метеорологічні явища та ще й заморозки Як повідомили в Укргідрометцентрі,…

17 години ago