facebook

Новий податок для українців: “слуга народу” уточнив, кому доведеться платити

В Україні податкова вирішила впровадити нові непрямого методи оподаткування. Так, українцям з 2022 року доведеться підтверджувати кожну дорогу покупку – квартиру або машину – наявністю офіційного доходу, що дозволяє таке придбання.

Про нововведення розповів в ефірі програми “Право на владу” голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев (“Слуга народу”).

Він пояснив, що тепер податкова буде зіставляти суму покупки і суму доходів покупця. Якщо ж перший показник виявиться вище, ніж другий, то податкова буде стягувати різницю в сумах. За словами голови комітету, така система давно працює і в інших світових країнах, наприклад в США. Зараз в Кабміні займаються тим, щоб розробити відповідну базу для роботи в Україні.

Зараз в Україні податкова може самостійно запитувати в банках інформацію про клієнтів. У випадках фінансових махінацій клієнта фінустанови направляють відомості до податкової і правоохоронних органів. Тому банки контролюють всі доходи і операції своїх клієнтів, для того, щоб вони були легальними.

Як повідомляє в коментарі OBOZREVATEL представник Державної податкової служби, українцям доведеться доводити податковій легальність своїх доходів. Якщо ж ніяких доказів немає, то українцям доведеться компенсувати прибутковий податок в розмірі 18% від витраченої суми.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...