facebook

Проти Киви відкрили справу про держзраду за привітання Путіна

Політична партія «Удар» Віталія Кличка заявила, що на її звернення щодо народного депутата від «Опозиційної платформи — За життя» Іллі Киви правоохоронці порушили кримінальну справу щодо можливої «держзради». Зокрема, у партії скаржилися на його привітання з днем народження президента Росії Володимира Путіна.
Про це йдеться на сайті політичної сили. Там опублікували відповідь Офісу Генерального прокурора на звернення заступника партії «Удар» Артура Палатного.

У документі вказується, що за заявою щодо «протиправних дій народного депутата України Киви І. В.» внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про правопорушення за ч.1 с.111 КК України, тобто «Державна зрада». Наразі ми звернулися до ОГП щодо вказаної заяви, очікуємо на відповідь.

Артур Палатний, який звернувся до правоохоронців, заявляв, що парламент повинен позбавити Киву мандата, а СБУ ㅡ «допомогти йому привітати кумира із в’язниці».

Він також повідомляв, що партія «Удар» звертається до Верховної Ради, СБУ та РНБО через поздоровлення Путіна з днем народження.

«Особисто звертаюся до президента України, Володимира Зеленського […] З вашого боку, буде доцільним надати громадянину Киві те, чого він так просить ㅡ свободу від українського громадянства. Інакше влада, яка спокійно реагує на такі заяви ㅡ це слабка влада», ㅡ писав він у Фейсбуку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ілля Кива виклав у своєму Telegram-каналі привітання з днем народження «лідера своєї нації Володимира Володимировича Путіна».

«Ви дійсно та людина, яка повернули своїй країні та своєму народові колишню велич і повагу в усьому світі. Ви та людина, яка пишете нову історію слов’янського світу і єдності. Ви захищаєте мораль, віру. Ви той, чиє ім’я записано в історію людства, як ім’я великого правителя. Нехай прибуде з вами сила», ㅡ заявив Кива.

Після цього, він також казав, що щодо Путіна «кожен може мати свої погляди», а в етері каналу «Россия 1» заявив, що «зробив те, що інші не можуть зробити через страх».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...