facebook

“Загинули з різницею в один день”: важка недуга забрала життя подружжя відомих письменників

На превеликий жаль коронавірусна хвороба забрала життя двох талановитих письменників Тимура і Олени Литовченків. В подружжі Олена і Тимур прожили довгих 37 років щасливого шлюбу. Як стало відомо Олена померла 28 жовтня о 19:30, а Тимур – 29 жовтня зранку о 5:15.

Про цю сумну події повідомляє відома письменниця Дара Корній:

“Статистика смертей від ковіду лякає. Мабуть поки вона не наздожене антивакцинаторів наше суспільство і далі породжуватиме нові фейки та вигадуватиме історії про змову всесвітнього уряду та прибульців. А хороші люди помиратимуть, бо вакцинуватися їм не можна, а кругом одні безсмертні поні. День приніс страшні новини. Не стало подружжя письменників Тимур Литовченко та Олена Литовченко. Ковід забрав… Бачилися у вересні з паном Тимуром на львівському форумі. У нього було стільки планів та нових ідей. Ми не дружили, просто були колеги по цеху і наші дороги якимсь дивним чином перетиналися. Вперше з паном Тимуром зустрілися в червні 2010. Церемонія нагородження. «Коронація слова», номінація «романи». У мене третє місце, у нього друге. Я нікому невідома поки випадкова людина в укрліт процесі. Він – знаний і шанований. Червень 2016 року. Знову Коронація Слова. І знову ми на сцені. Вручення нагороди «Золотий письменник України», як свідчення того, що найменше сто тисяч примірників твоїх книг вже продано. Після церемонії пан Тимур пише мені увечері на Фейсбук: «У мене є багато якісних світлин з церемонії з Вами. На них Ви дуже красива. Скиньте свій мейл я перешлю».
Спочивайте з миром, пане Тимуре та пані Олено! Світла пам’ять. Співчуття щире родині, друзям та близьким.”
Як зазначила донька загиблого подружжя на своїй сторінці у Facebook, що її батьки були з інвалідністю, мали низку супутніх захворювань та не робили щеплення, “оскільки сімейна лікарка не змогла організувати вакцинальну бригаду, а ходити нормально вони не могли”.
В видавництві “ФОЛІО” подружжя видало 8 історичних романів і 10-томну епопею «101 рік України». Лишились незавершені рукописи наступних романів, які писало творче подружжя, в тому числі книга “Княгиня Ольга”. Тимур Литовченко відомий ще і тим, що у 2014 році створив першу фронтову бібліотеку.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...