facebook

Розвідка США: вірус не був розроблений як біологічна зброя

Американські розвідувальні спільноти США не дійшли єдиної думки про походження коронавірусу.

Коронавірус не був розроблений як біологічна зброя, дійшли висновку в американській розвідці. Відповідну доповідь Національної розвідувальної ради було опубліковано напередодні.

“Ми вважаємо, що вірус не був розроблений як біологічна зброя. Більшість агентств також оцінюють з низьким рівнем впевненості, що вірус, можливо, не був генетично модифікований. Однак два агентства вважають, що не було достатніх даних для того, щоб зробити таку оцінку”, – йдеться у ньому.

При цьому наголошується, що розвідувальні спільноти США не дійшли єдиної думки про походження вірусу і вважають ймовірними дві гіпотези його походження: зараження через тварину і “пов’язаний з роботою лабораторії інцидент”.

Але більш конкретної інформації у розвідці надати не можуть.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Для досягнення остаточної оцінки походження вірусу буде потрібне сприяння Китаю. Однак у Пекіні продовжують перешкоджати розслідуванню, відмовляються від розголошення інформації та покладають відповідальність на інші країни, включаючи США”, – наголошується в доповіді.

Раніше конгресмени-республіканці подали свій звіт про можливе походження коронавірусу, у якому заявили, що інфекція зародилася в лабораторії. У документі йдеться про те, що перші випадки зараження сталися задовго до листопада 2019 року, а сама лабораторія досліджувала мутації вірусу для збільшення його заразності.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...