facebook

Шкарлет розповів, коли школи перейдуть на очне навчання

Наразі школярі або на канікулах, або на дистанційному навчанні.

Тривалість канікул та дистанційного навчання залежить від епідеміологічної ситуації та показників вакцинації від COVID-19 серед педагогів.

Про це розповів міністр освіти й науки Сергій Шкарлет у Telegram.

Як довго діти будуть навчатися онлайн, залежить від епідеміологічної ситуації, показників вакцинації серед педагогів, а також від кожного з нас. Бо саме ми своїм відповідальним ставленням і дотриманням карантинних обмежень можемо сприяти спаду захворюваності на COVID-19, – зазначив міністр.

Він повідомив, що наразі 4,7 тисячі шкіл (34% від загальної кількості) перебувають на канікулах. Дистанційно навчаються – 6 384.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Найбільша кількість закладів середньої освіти на канікулах у таких областях:

Одеська – 427 шкіл;
Київська – 415;
Запорізька – 346;
Дніпропетровська – 305;
Харківська – 285.
Як відомо, згідно з прийнятими змінами до Постанови КМУ від 9 грудня 2020 року №1236, заклади освіти можуть працювати очно в “червоній” зоні карантину, якщо 100% працівників щеплені двома дозами від COVID-19.

Шкарлет наголосив, що через невиконання цієї вимоги загалом у “червоній зоні” на дистанційну форму навчання перейшли 3 тис. 207 шкіл. Найбільше у:

Львівській області – 819 шкіл;
Дніпропетровській – 476;
Івано-Франківській – 387.
За словами міністра, питання продовження канікул та дистанційно навчання МОН ухвалює лише на основі консультацій з МОЗ України.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...