facebook

Остапчук одним з перших отримав третю дозу COVID-вакцини і розповів про “побочки”

Поки у Києві протестували антивакси, популярний український ведучий Володимир Остапчук отримав бустерну (третю) дозу вакцини від COVID-19.

Про це сам шоумен повідомив у своєму Instagram-акаунті.

“Знаю, що суспільство розділилося на вакцинаторів і антиваксів (вдома у мене теж до недавнього часу так було), у кожного табору свої страхи і аргументи, але третю вакцинацію я все таки зробив, хоч і планував пізніше”, – написав ведучий “Маски”.

Навіщо Остапчук вакцинувався втретє?
Володимир розповів, що ще влітку повністю прищепився вакциною CoronaVac і його сертифікат дійсний до початку 2022 року.

“Але тут трапився Париж і чіткі правила: приймаємо в країну тільки, якщо у вас повний курс вакцинації Pfizer, AstraZeneca і Moderna. Китайської вакцини в списку не виявилося”, – пояснив Остапчук.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Але на сайті закордонних справ Франції є застереження – пускаємо, якщо пройдено повний курс іншими вакцинами, не сертифікованими в ЄС, плюс бустерна”, – написав ведучий.

Тобто, навіть якщо ви вакциновані CoronaVac, то до Франції вас не пустять.

Наприклад, в Греції і на Кіпрі, каже Остапчук, з його сертифікатом влітку і восени “питань не було”.

Крім того, зірка каналу “Україна” по роботі спілкується з такою великою кількістю людей, що “готовий робити укол хоч кожен місяць, аби не підхопити цей незрозумілий “Дельта”-штам”.

“Чесно кажучи, консультуючись з лікарями, всі в один голос сказали: практики такої у нас в країні поки немає, але законодавство не забороняє робити третю вакцину, але чи відобразиться в “Дія”, наприклад – не знаємо. У США та Ізраїлі вже роблять, так що я, мабуть, в тренді”, – зазначив Вова.

Після цього він порадився з сімейним лікарем, вибрав Pfizer і зробив укол.

Що з побічними ефектами?
“WiFi не роздаю, чіпа немає, ніяких побочок взагалі не було. Мабуть, організм вже загартований попередніми вакцинами, а мозок пам’ятає, як я сильно перехворів рік тому. Тому – сміливо на курс ревакцинації”, – розповів Остапчук.

В helsi.me ведучому підтягнуло три вакцини. “Дія” поки не бачить третю, тільки попередні дві CoronaVac.

“Так що я тепер один з перших в країні, хто зробив три вакцини”, – похвалився Остапчук.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...