facebook

У гуртожитку КПІ студент встановив камеру в жіночому душі

Студент показав своє обличчя, коли тестував камеру.
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила депутатка партії “Голос” Інна Совсун.

Камеру відеспостереження встановили у гуртожитку №7 Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського у приміщенні жіночого душу. Її помітили ще 28 жовтня. “Студент другого курсу зняв своє ж обличчя, коли тестував камеру. За цей час він встиг записати кілька відео”, – йдеться у допису Совсун.

Після того, як виявили камеру, до гуртожитку викликали поліцію. На хлопця написали заяву. Саме після цього, “почалося найцікавіше”. Завідувачка гуртожитку виправдовує хлопця, наголосила депутатка.

“Комендантка гуртожитку спочатку обіцяла тримати справу на контролі, а тепер закликає дівчат, які хочуть написати колективну заяву “вгомонитися”. Комендантка стверджує, що всі мають переглянути свої вчинки. На її думку, вимагати покарання для порушника – це булінг, звинувачує студенток, що вони більше цікавляться матеріальною компенсацією, ніж покаранням, шантажує, що притягатиме до відповідальності за куріння”, – зазначає Совсун.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

До слова, дії студента є незаконними одразу за статтям Конституції та Конвенції про захист прав людини. “Студента мають як мінімум відрахувати. Адміністрація має вибачитися перед студентками за те, що таке в принципі стало можливим. Співчуваю дівчатам і бажаю якомога скоріше оговтатися після цієї історії”, – наголосила депутатка.

Представниця “Голосу” пообіцяла відправити депутатське звернення, щоб добитися розслідування, зокрема і щодо дій комендантки гуртожитку. Натомість хлопця можуть покарати за статтею 301 про виготовлення порнографічних матеріалів. Утім, поліція має довести мету збуту чи розповсюдження. Санкція статті передбачає штраф(1,7 тис. грн – 5,1 тис. грн), або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...