facebook

Чотирирічна дівчинка отримала опік язика від льодяників

Дитина спробувала кислі цукерки свого старшого брата і відчула сильне печіння в роті, яке закінчилося утворенням рани.

Чотирирічна Віллоу Райт з австралійського Мельбурна з’їла близько 10 кислих льодяників Warheads, які є такими популярними серед дітей, і отримала опік язика. Про це повідомляє видання Metro.

Відзначається, що дівчинка залізла в шафу старшого брата, поки її мати Кірсті була на другому поверсі їхнього будинку, і вирішила спробувати незвичайні солодощі.

У неї швидко виникло печіння в роті, і вона в сльозах побігла до матері. На язиці дівчинки утворився пухир, який потім луснув. Лікар, до якого звернулася Кірсті, пояснив, що реакція зникне за кілька днів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як уточнило видання, такі льодяники містять чотири типи кислот, тому їх не рекомендують їсти дітям молодше 4 років.

Джонатан Тео з Австралійської стоматологічної асоціації підкреслив, що цукерки можуть спричинити хімічний опік щік і язика.

“Ми дійсно бачимо багато травм і багато ушкоджень, які можуть бути завдані зубам і яснам через кислі льодяники”, – уточнив він.

Водночас на сайті виробника солодощів відзначено, що інгредієнти, які є в цукерках, схвалила Асоціація з контролю за продуктами та ліками США (FDA), тоді як на упаковці надруковано спеціальне попередження.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...