facebook

Польща відгородиться від Білорусі 5-метровою стіною

“Це буде споруда завдовжки 180 км, висотою 5,5 м, там будуть використані найсучасніші рішення” – голова польського МВС Маріуш Каміньський.
Про це повідомляє російський “Інтерфакс”.

Як додав Каміньський, “вздовж річки Буг ми використовуємо системи безпеки іншого типу”.

За словами міністра, зараз кордон із Білорусією охороняють 13 тис. військовослужбовців, 4,5 тис. прикордонників та 2 тис. поліцейських. “Нас постійно провокують, але наші служби добре підготовлені”, – зазначив Каміньський.

Він також повідомив, що “табір (мігрантів – ІФ) біля кордону розростається та перебуває під контролем білоруських служб, які доставляють потрібні матеріали”.

Зазначимо, що на польсько-білоруський кордон спрямована група британських інженерних військових. Вони будуть допомагати польським солдатам зміцнювати паркан на кордоні з Білоруссю.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ситуація на кордоні Польщі та Білорусі ускладнилася минулого понеділка, коли до кордону з Польщею з білоруського боку підійшли кілька тисяч мігрантів із країн Близького Сходу, які бажають перебратися до ЄС. Польські офіційні особи назвали те, що відбувається, найскладнішим моментом з початку кризи на кордоні.

Польща, Литва і Латвія останніми місяцями фіксують потік нелегалів, що посилився, які намагаються через Білорусь потрапити на територію ЄС.

У Євросоюзі звинувачують Білорусь у тому, що саме вона створила хаос поблизу кордонів ЄС, оскільки не пускає назад нелегальних мігрантів із країн Близького Сходу та Африки, які намагаються потрапити до Євросоюзу, і вони отримують відмову.

Країни Балтії звинувачують владу Білорусії в організації потоків мігрантів і називають це “гібридною агресією”. Тієї ж позиції дотримується і Єврокомісія.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...