facebook

Зеленський пообіцяв вакцинованим українцям 1000 гривень

Кошти можна буде отримати через додаток “Дія” і витратити на придбання абонементів та квитків.

У зверненні в понеділок, 15 листопада, президент України Володимир Зеленський анонсував нову програму підтримки креативного, спортивного й транспортного секторів економіки, яка передбачатиме приємні бонуси для вакцинованих українців.

Відео з відповідною заявою очільника держави опубліковане в його Telegram-каналі.

Відповідно до цієї програми, громадяни, щеплені від COVID-19 двома дозами вакцини, зможуть отримати тисячу гривень через додаток “Дія”.

Ці кошти можна буде витратити на придбання абонементів у спортзал, відвідання кінотеатрів, театрів тощо або купити квитки для мандрівок всередині країни.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Володимир Зеленський назвав цю програму одним із інструментів, який повинен підтримати ті сектори економіки, які найбільше постраждали від карантину.

“Кожен, хто отримав два щеплення, зможе отримати одну тисячу гривень швидко і зручно, тобто через додаток “Дія”. За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал або фітнесклуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр або купити квитки для мандрівок всередині країни на внутрішні авіа- чи залізничні перевезення”, – повідомив президент.

Програма стартує 19 грудня. До кінця року на неї буде виділено близько 3 млрд гривень, стільки ж – на початку 2022 року.

“Оскільки смартфони і додаток “Дія” є не у кожного, ця програма буде діяти не один місяць і держава розглядатиме альтернативну можливість отримати тисячу гривень усім вакцинованим двома дозами громадянам, зокрема, похилого віку”, – зазначив Зеленський.

Президент також повідомив, що минулого тижня різко збільшилася кількість людей, які зробили щеплення проти COVID-19, – таких було понад 1 мільйон 600 тисяч. За його словами, це дало свої результати.

“На 13 відсотків зменшився рівень госпіталізації від ковіду. Вперше за останні три місяці кількість людей, виписаних з лікарні більша ніж кількість госпіталізованих. Також ми спостерігаємо зменшення кількості випадків корнавірусної хвороби за тиждень на 6 відсотків”, – перерахував здобутки у протистоянні з коронавірусною інфекцією Володимир Зеленський.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...