facebook

У ЄС вперше схвалили ліки від коронавірусу

Препарат від коронавірусу Молнупіравір розробив американський фармацевтичний гігант MSD.

У Євросоюзі Агентство з лікарських засобів (EMA) схвалило екстрений дозвіл на використання препарату від коронавірусу Молнупіравір американського фармацевтичного гіганта MSD. Про це повідомляє прес-служба агентства у п’ятницю, 19 листопада.

“Комітет EMA з лікарських засобів (CHMP) видав рекомендації щодо використання Lagevrio (також відомого як молнупіравір, або MK 4482) для лікування COVID-19. Ліки, які зараз не зареєстровані в ЄС, можна використовувати для лікування дорослих, котрі не потребують додаткового кисню та мають підвищений ризик розвитку тяжкої форми коронавірусу”, – сказано в заяві.

Таблетки слід вводити в курс лікування якнайшвидше після діагнозу COVID-19 і протягом п’яти днів від початку симптомів. Ліки випускаються у вигляді капсул, їх потрібно приймати двічі на добу протягом п’яти днів.

Як стверджує виробник, засіб знижує здатність коронавірусу розмножуватися у клітинах організму та уповільнює подальший розвиток COVID-19.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, EMA розпочало процедуру перевірки таблеток від коронавірусу Paxlovid від американського фармацевтичного гіганта Pfizer – препарат знижує ймовірність госпіталізації або смерті на 89% у пацієнтів із високим ризиком.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...