facebook

Українські заробітчани в Польщі суттєво збільшили обсяг грошових переказів додому

Українські трудові мігранти в Польщі переказали на Батьківщину 1,34 млрд доларів у другому кварталі, що на 0,36 млрд доларів більше, ніж в аналогічному періоді 2020 року (0,97 млрд долларів).

Загалом трансфери від українців становили 82,5% від суми переказів усіх працюючих у Польщі мігрантів. Про це повідомляє аналітичний центр компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal з посиланням на дані Національного банку Польщі.

Зростання відбулося внаслідок збільшення трансферів від мігрантів, які приїжджають працювати до Польщі на короткий термін (до 3 місяців).

“Другий квартал 2020 року співпав з початком пандемії і введенням обмежень з перетином україно-польського кордону. В той час багато українців у паніці поверталися на батьківщину. Однак згодом Польща послабила обмеження, міграційний рух значно пожвавився і українці приїжджають на роботу до Польщі попри карантин”, — стверджує генеральний директор компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal Томаш Богдевич.

За даними НБУ у 2020 році заробітчани переказали в Україну понад 12 мільярдів доларів. Попри пандемію, у порівнянні з 2019 роком, ця сума зросла на 200 мільйонів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...