facebook

Вдруге покинула 9 дітей, бо “не може прогодувати”: подробиці приголомшивої, події

15 листопада у Кривому Розі сталася приголомшлива подія – багатодітна мати покинула під будівлею мерії своїх дев’ятьох дітей. Дітлахи звернулись до охоронців і попросили, щоб до них вийшли фахівці служби у справах дітей.

Згодом з’ясувалось, що криворожанка зібрала своїх дев’ятьох дітей, їхні документи й речі, привела до мерії і залишила там, щоб їх годувала держава. На місце прибули правоохоронці та соціальні служби. Дітей направили до дитячої лікарні №4. Після обстеження в лікарні та ПЛР-тестів, покинутих дітлахів допровадили до Центру соціальної реабілітації на вул Озерна.

Наразі вони все ще перебувають там.

“Як пояснили старші діти, їхня мама привезла їх до будівлі міськради і залишила там. Приїхали вони з Широківського району, де раніше проживали. Мати покинула їх і пішла у невідомому напрямку. При дітях були речі і документи”, – розповіла нам Юлія Єланцева, головна спеціалістка міської служби у справах дітей.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наші журналісти намагались з’ясувати причини дивного вчинку матері та навідались до покинутих діток.

З-поміж дитячої команди віком від 3-х до 16-ти років – семеро хлопчиків та дві дівчинки. Самій же мамі – 34 роки. Фахівці Центру реабілітації кажуть, що діти потрапили до них у нормальному стані: неголодні й охайні. До того ж, мама вже й відвідати їх встигла.

 

“Емоційний стан дітей – стабільний. Вони почали проходити період адаптації. Розповіли, що приїхали мікроавтобусом, мати висадила їх біля міськвиконкому і пішла шукати житло. Учора жінка приходила до закладу, ми мали з нею коротку розмову. Вона передала дітям гостинці”, – каже Олена Колос, директорка Центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

 

Утім, це вже другий прецедент з цією родиною, – кажуть чиновники. Подібний випадок уже був, і діти вже перебували у криворізькому Центрі. Потім декілька років про родину не було чути.

 

“У 2019-му році вона тут мешкала. Зверталася до районної у місті ради з проблемними питаннями щодо виплат та влаштування дітей до дитсадка. Їй надавали всю необхідну допомогу з цих питань. Потім вона виїхала з Кривого Рогу. Як з’ясувалося, спочатку до Херсонщини, а потім – до Широківського району”, – пригадала Юлія Єланцева.

 

“Жінка пояснює, що їй нічим годувати дітей. Діти хороші, лагідні, прив’язані до мами, добре виховані, тому не можемо сказати, що вони занедбані чи покинуті”, – каже керівниця закладу.

 

Багатодітна мама вже встигла побувати у відповідних органах, де їй надають допомогу. Жінка запевнила, що має намір забрати дітей додому, кажуть у центрі. Проте нині служби та правоохоронці з’ясовують причини такого вчинку. Хай там як, кажуть спеціалісти, дати раду ситуації доведеться або повернувши дітей у родину, або позбавивши жінку батьківських прав.

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...