facebook

У омбудсмена розповіли, скільки українців залишаться без пенсії через неофіційну роботу

В Україні кожен п’ятий громадянин працює неофіційно, відповідно позбавляється права на пенсійне забезпечення та соціальний захист, зазначила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Про це омбудсмен розповіла на своїй сторінці в Facebook.

Вона звернула увагу, що через вимоги про наявність необхідного стажу для отримання пенсійних виплат та кількість зайнятих у неформальному секторі праці, приблизно через 6 років майже половина 60-річних українців ризикують залишитися без пенсії.

Денісова нагадала, що згідно з новим законодавством, в 2027 році для того, щоб своєчасно отримати пенсію, громадянам України потрібно буде мати щонайменше 35 років стажу для чоловіків і 30 років для жінок.

“Всі, хто зараз працює неофіційно, ці вимоги виконати не зможуть, тому приблизно 45% українців у віці 60 років не матимуть права на пенсійне забезпечення”, – озвучила омбудсмен підрахунки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На думку Денісової, щоб “такі сумні прогнози не справдилися”, важливо проводити роз’яснювальну роботу щодо наслідків неофіційного працевлаштування.

Вона додала, що моніторинг забезпечення органами виконавчої влади та місцевого самоврядування прав людини у сфері праці шляхом подолання незадекларованої праці “є одним із моїх Стратегічних напрямів діяльності на 2021 рік”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...