facebook

Немовля народилося з пухлиною, в півтора рази більшою за голову. Фото

Лікарі в Україні вперше провели успішне комбіноване лікування гігантської терато-дермоїдної пухлини голови і шиї в новонародженого.

Про це повідомив Інститут педіатрії, акушерства та гінекології НАМН України у Фейсбуку.

Вказано, що пухлину виявили у плода в утробі матері. Жінці зробили кесарів розтин. При народженні в дитини об’єм пухлини був більшим за її голову в півтора рази (14х12х12 см).

На першому етапі лікування, щоб зменшити компресію верхніх дихальних шляхів і стравоходу і розміри пухлини, було проведено серію декомпресійних пункцій кістозних утворень пухлини. Усього було отримано 700 мл серозно-геморагічного вмісту (гемоглобін ексудату від 5 до 40 Г/л), одночасно проводили корекцію ОЦК за допомогою інфузії препаратами крові.

На другому етапі спеціалісти Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова провели ендоваскулярну оклюзію основної із трьох артерій пухлини, з басейнів зовнішньої сонної та підключичної артерій.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На третьому етапі лікування в Інституті педіатрії, акушерства та гінекології НАМН України провели хірургічну операцію з видалення пухлини. Було використано методи пластичної хірургії при відновленні шкірних дефектів обличчя та шиї новонародженого.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...