facebook

Зеленський заявив, що Україні варто відмовитися від газу

Зеленський зазначив, що в Україні планують масштабну реформу термомодернізації, яка має сприяти енергонезалежності держави.
Українцям варто відмовитися від споживання газу та замінити його на електроенергію, заявив на пресконференції в Києві президент Володимир Зеленський, пише biz.liga.net

За його словами, нарощувати видобуток газу треба, але Україна вже зараз практично повністю (на 97%) самостійно забезпечує себе електроенергією.

“У людей зараз є в голові думки, що газ дешевший за електроенергію. Тому хочуть використовувати газ… Але зараз ми бачимо, що газ може бути і дорожчим, причому в рази”, – сказав президент.

Зеленський вважає, що потрібно змінити підхід і всю інфраструктуру під електроенергію та встановити тарифи на е/е, які діятимуть щонайменше протягом трьох років.

“Але має бути хайп, люди повинні цього хотіти – відмовитися від газу. Заради екології або заради економії. Але тоді людина повинна отримувати реальну ціну на електроенергію на найближчі 3-5 років”, – пояснив глава держави.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також Зеленський заявив, що тарифи на комунальні послуги повинні бути ринковими.

“Вони (комунальні тарифи – ред.) повинні бути ринковими. Ціна на газ може бути колись дуже ринковою, але якщо це не стосується серйозного удару по платіжках”, – сказав Зеленський.

Крім того, він додав, що в Україні планують масштабну реформу термомодернізації, яка має сприяти енергонезалежності держави.

“У нас зараз головне питання – 2025 рік, коли закінчиться контракт газу. Це буде складний момент, ми маємо швидко впроваджувати реформу термомодернізації. Сьогодні на роботу до Офісу президента, до Мінекономіки взято спеціальних людей, які займатимуться лише цією реформою. У чому вона полягає? Ця реформа коштуватиме 300 млрд грн. Це все, що ми маємо зробити: школи, комунальні об’єкти”, — сказав Зеленський.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...