facebook

Перейми у віртуальній реальності: у київських пологових почали використовувати 3D-окуляри

Окуляри віртуальної реальності мають на меті полегшити болісні перейми у пологовому процесі для жінки.

У Києві вперше почали використовувати окуляри віртуальної реальності у державних пологових. Нові гаджети допомагають породіллям народжувати з меншим стресом і болем, особливо, коли не використовується медикаментозне знеболення.

Про те, як виглядає народження в іншій 3D-реальності – 2 грудня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Так, щоб менше нервувати і кричати у найважчі моменти переймів, вагітні одягають окуляри віртуальної реальності і переносяться в інше місце. В окулярах – розслаблювальна музика, картинка і заспокійливий голос, який підказує, як правильно дихати.

Вагітні найчастіше обирають такі пологи, коли не хочуть використовувати знеболення ліками.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У Київському перинатальному центрі у розпалі – дослідження пологів у 3D-реальності.

“Ми, як дитячі лікарі-неонатологи, бачимо велику перспективу. Якщо мати спокійна в пологах, у неї немає стільки адреналіну – це в подальшому впливає на лактацію і дає змогу швидше прикласти дитину до грудей”, – пояснює заступниця директора перинатального центру з неонатології Олена Барановська.

Віртуальні окуляри вагітні отримують безкоштовно, але мають пройти курси батьківства, де пояснюють, як користуватись гаджетом.

Що показувати в іншій реальності – це наслідок кількарічної роботи перинатального психолога та гіпнотерапевта. Усну розслаблювальну розповідь для пологів успішно впроваджували уже кілька років, а нині додали до віртуальної реальності.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...