facebook

Правнуки Олександра Олеся згодні, щоб він покоївся в Україні

Родина письменника Олександра Олеся згодна на перепоховання його останків в Україні.

Про це повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко у Twitter.

“Ми розшукали двох канадських правнуків Олександра Олеся. Родина згодна на його перепоховання в Україні”, – написав він.

a9143f0-oles-o

“Нехай йому пухом буде наша земля”, – додав посол.

У коментарі “Укрінформу” Шевченко додав, що письмову згоду родичів терміново шлють до України та Чехії: “У нас є письмова згода від обох правнуків на перепоховання і ми пересилаємо ці документи до Кабінету міністрів у Києві та до нашого посольства в Празі”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“На цей момент виглядає, що є всього два спадкоємці Олександра Олеся – двоє правнуків, які живуть в Канаді. Ця гілка роду опинилася за океаном після Другої світової війни”, – зазначив посол.

І обидва прямих спадкоємці Олександра Олеся дали свою згоду на перепоховання праху письменника в Україні.

Президент уже доручив Міністерству закордонних справ і Міністерству культури забезпечити перепоховання письменника в Україні, повідомив речник Петра Порошенка Святослав Цеголко.

Як відомо, 3 січня у Празі відповідно до чеських законів ексгумували останки Олександра Олеся на Ольшанському кладовищі. За місце поховання потрібно платити 20 тисяч крон на 10 років. Володимир Михайлишин, який сплачував ренту за могилу Олександра Олеся, нещодавно помер – і його поховали там, де була могила українського письменника.

Поки що останки письменника й його дружини, за втручання посольства України у Чехії, перемістили до депозитарію кладовища.

Уряд виділить кошти на перепоховання Олександра Олеся (Кандиби).

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...