facebook

До Туреччини прибуло судно з загиблим моряком з України: покійний три дні розкладалося в каюті

У Стамбул (Туреччина) на балкері THOR доставили тіло українського моряка, який помер на цьому судні, коли воно ще перебувало в Одесі. Труп протягом трьох діб тримали

На судні THOR помер моряк з України

Про інцидент в особистому Facebook-акаунті повідомив морський юрист Микола Гольбін із посиланням на інших українців-членів екіпажу THOR. За його інформацією, йдеться про балкер з IMO 9291418 (прапор Маршаллові Острови).

Як розповів Гольбін, тіло, що розкладалося, знаходилося в каюті три дні та три ночі в сидячому положенні. Причину смерті ще потрібно з’ясувати експертам.

Попередньо, судновласник не зняв тіло з борту в Одесі, бо на оформлення документів був потрібен час. Він вирішив зробити це в турецькому порту, передає УНІАН.

За словами юриста, труп потрібно було помістити в холодильне обладнання, але судновласник нібито доручив капітанові залишити мертвого моряка в каюті.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Люди обурені, деякі пригнічені… крім морального питання, є питання епідбезпеки. Адже причини смерті чоловіка поки невідомі. Тіло не помістили в холодильне обладнання, воно у звичайній каюті. На судні жахливий запах”, – розповів експерт про ситуацію на балкері.

Гольбін додав, що тіло покійного пізніше доставлять в Україну літаком, проте коли це станеться – даних поки що немає.

Станом на вечір 4 грудня THOR, очевидно, вже відплив від Стамбула і прямував у бік Текірдагу. Місцезнаходження балкера можна відстежити на порталі marinetraffic.com.

 

Судно THOR з IMO 9291418 на карті

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...