facebook

Українського політв’язня Андрія Захтея два місяці утримували у підвалі карцеру в колонії – Омбудсмен

Українського політв’язня Андрія Захтея два місяці утримували у підвалі карцеру колонії суворого режиму в окупованому Сімферополі. Про це розповіла уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, повідомляє УНН.

Цитата

“Український політв’язень Андрій Захтей два місяці провів у підвалі карцеру виправної колонії суворого режиму № 1 м. Сімферополя в тимчасово окупованому Криму, за нібито порушення режиму.

Попри проблеми зі здоров’ям, український громадянин був змушений перебувати у нестерпних умовах холоду й сирості. Андрій має хронічні захворювання, виразку шлунку, скаржиться на болі в спині, через травму хребта, оніміння рук і ніг”, — повідомила Денісова.

Вона наголосила, що зазначені дії з боку адміністрації колонії суперечать гарантованим нормам ст. 3 Конвенції про захист прав людини і основних свобод та пункту 22 мінімальних стандартних правил поводження з ув’язненими від 30.08.1955, схвалених Економічною та Соціальною Радою ООН.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Звертаюся до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової вжити відповідних заходів з метою відновлення прав громадянина України Андрія Захтея — забезпечити належні умови тримання, надати необхідну медичну допомогу, а також з’ясувати правомірність поміщення його в карцер”, — заявила Денісова.

Нагадаємо

Андрій Захтей був затриманий на тимчасово окупованому півострові в серпні 2016 року. Через півтора року підконтрольний РФ так званий “Верховний суд Криму” засудив Андрія до 6,5 років позбавлення волі за безпідставними звинуваченнями у “підготовці диверсії з використанням зброї”.

Впродовж цих років дружина Андрія самотужки виховує доньку — Олександру, якій сьогодні, 5 грудня, виповнюється 6 років.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...