Унікальний прилад, що записує сни

Українські вчені створили унікальний прилад. Практично втілили події з фільму Матриця у реальне життя.

Тепер людина може керувати власним сном та створювати події, які захоче. Девайс коштує усього двісті доларів – розповідають розробники Фактам ICTV.

Всі знають, що сни здаються реальними лише тоді, коли ми в них. Тільки-но ми прокидаємося, розуміємо, щось відбулось дивне.

Тема сновидінь  давно цікавить Голлівуд. Герой Леонардо Ді Капріо у фільмі Початок мав професію – проникати в чужі сни, викрадати там інформацію і створювати власну реальність. Контролювати сни захотіли й українські винахідники і створили прилад, який допомагає бачити яскраві сни і пам’ятати їх до деталей. –

Спочатку ви можете подивитися, як закріплюють електроди до голови, потім обираєте режим сну і засинаєте. Коли ви прокинетеся – можете записати ваш сон в щоденник сну і поділитися ним з іншими учасниками соціальної мережі. Коли будете готові, просто натисніть кнопку і пристрій перейде в режим сну, – розповідають розробники.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначимо, сон людини складається з повільної та швидкої фаз – в останній і з”являються сновидіння. Мозок активний, ніби вдень, але рухаються лише очі. Тоді пов’язка прокидається і надсилає мозку електричний імпульс. Завдяки цьому людина починає розуміти, що спить. А після тренувань – навіть керувати власним сном. –

Спочатку мені було трохи незвично, що у мене щось на голові. Але потім, коли я все-таки заснула, я дійсно усвідомила, що я сплю. І я спробувала злетіти, але у мене вийшов тільки дуже великий стрибок. Але це дійсно було дуже круто, і сон був дуже яскравий, – розповідає Тетяна, користувач приладу.

Клієнти відчувають ефект ледь не з першого разу.

У снах ми можемо втілити абсолютно будь-яку мрію в реальність і тому ми вважаємо, що близько 20 років людина зможе додати до свого життя за рахунок цього досвіду, – запевняють розробники.

Для українців девайс коштує майже 200 доларів. Для іноземців – на сто доларів більше.

І вони платять – більшість замовників із Німеччини. Власники компанії отримали інвестиції – протягом останніх двох років майже сто тисяч доларів. Такі експерименти не є новинкою. Зокрема, в Києві в Інституті нейрохірургії досліджують сон у спеціально обладнаній кімнаті. Десятки електродів приєднують до мозку людини і медики відстежують найменші порушення сну. А от старт-ап вчені називають небезпечною іграшкою. Адже багато чого у мозку досі не вивчено.

Надалі команда винахідників планує залучити більше інвестицій – вже для медичних розробок, і мріють, що невдовзі люди зможуть дивитися сни на замовлення – ніби у фантастичних фільмах.//Андрій Гетьман, Катерина Шевченко, Віктор Зеленков, Факти, ICTV.

annashchesna

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

8 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

9 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

11 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

12 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

15 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

17 години ago