facebook

В Італії посилюють “локдаун для невакцинованих” через зростання нових випадків COVID-19

У понеділок, 6 грудня, Італія посилила обмеження для людей, які ще не пройшли вакцинацію від COVID-19, обмеживши їх доступ до багатьох місць та послуг. Про ці заходи було оголошено минулого місяця, ще до появи нового штаму COVID-19 Омікрон.

Нові карантинні заборони були введені на тлі того, як випадки коронавірусу починають зростати по всій країні, хоч і повільнішими темпами, ніж у багатьох інших європейських країнах. Про це повідомляє міжнародне інформагентство Reuters.

Згідно з новими правилами, тільки люди, які були вакциновані або нещодавно одужали від COVID-19, можуть відвідувати закриті приміщення в барах та ресторанах, музеї, кінотеатри та спортивні заходи.

Нещеплені зможуть відвідувати ці місця лише якщо будуть мати негативний тест на COVID-19, зроблений протягом останніх 48 годин.

Крім того, з понеділка COVID-сертифікат став обов’язковим для проїзду на всіх видах громадського транспорту. З самого ранку правоохоронці проводили рейди, і будь-хто, хто потрапляв до автобуса, метро, ​​трамваю або поїзда без сертифікату, був оштрафований на 400 євро (близько 12 350 грн).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

COVID-сертифікат тепер також необхідний для всіх, хто має намір зупинитися в готелі або отримати доступ до спортивних роздягалень.

Варто зазначити, що в Італії спостерігається один із найвищих показників вакцинації у світі: 80% населення отримали один або два уколи, тоді як близько 15% людей пройшли ревакцинацію.

Кількість випадків зараження COVID-19 в країні за останні тижні зросла, досягнувши 15 000 у неділю, що становить менше половини випадків, зареєстрованих у Німеччині, Франції та Великобританії.

Нагадаємо, в Україні з 6 грудня почали діяти нові правила карантину. Також скорочується до 30 днів термін дії “жовтих” сертифікатів вакцинації.

Як повідомляв OBOZREVATEL, з понеділка, 6 грудня, Румунія посилює карантинні обмеження у зв’язку з виявленням у країні перших двох випадків зараження штамом Омікрон. Тепер громадяни країни та іноземці при перетині кордону повинні пройти негативний тест ПЛР на COVID-19 не пізніше ніж за 48 годин.

З 24 листопада на території Німеччини почали діяти жорсткі обмеження у зв’язку з новою хвилею коронавірусу. Відтепер запроваджено систему контролю у галузі розваг і для працівників підприємств.

OBOZREVATEL також висвітлював обмеження в різних країнах Європи, де влада всіляко намагається залучити населення до кампанії з вакцинації.

У вересні у Болгарії встановлено один із найвищих показників смертності від коронавірусу серед 27 країн Європейського Союзу. Держава зіткнулася з новим сплеском інфекцій через заразніший штам Дельта, і уряд вирішив посилити карантин.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...