facebook

США дозволили використання бустерної дози вакцини Pfizer для підлітків 16-17 років

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) в четвер, дозволило ревакцинацію від COVID-19 вакциною Pfizer/BioNTech для людей віком 16-17 років, оскільки представники громадської охорони здоров’я закликали американців зробити додаткові уколи через побоювання варіанту Omicron. Про це пише агенство Reuters, інформує УНН.

Деталі

Дозвіл на використання у надзвичайних ситуаціях дозволить підліткам у віці 16 та 17 років зробити третє щеплення принаймні через шість місяців після введення другої дози вакцини.

Регулюючим органам Центрів США з контролю та профілактики захворювань (CDC), ймовірно, необхідно буде замовити додаткові дози щеплення, перш ніж підлітки зможуть почати їх отримувати.

Деякі вчені висловили занепокоєння щодо додаткових щеплень для цієї вікової групи через підвищений ризик рідкісних випадків запалення серця у молодих людей, які були пов’язані з РНК-вакцинами, такими як Pfizer/BioNTech.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дозвіл FDA надійшов наступного дня після того, як Pfizer і BioNTech оприлюднили дані, що передбачають, що бустерні дози вакцини можуть бути “ключем” до захисту від інфекції, спричиненої нещодавно ідентифікованим варіантом коронавірусу Omicron.

Додамо

Близько 4,7 мільйона підлітків у віці 16 і 17 років у Сполучених Штатах повністю вакциновані.

Всі дорослі особи США зараз мають право на ревакцинацію дозволеними вакцинами проти COVID-19.

CDC виявив менше 100 випадків Omicron у Сполучених Штатах, але очікується, що найближчими тижнями та місяцями їх кількість зросте.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...