facebook

Син загиблого на війні захисника попросив у Миколая, аби закінчилась війна

11-річний Ростик народився в День Захисника України. Його батько – розвідник, у 2015 році підірвався на розтяжці в зоні АТО.
Про це повідомляють “Львівські новини”.

Хлопчик, який мешкає у селищі Гірник Червоноградсього району, що на Львівщині залишився єдиним захисником та підтримкою для своєї мами.

На їхню долю випало ще одне випробування. Цього року, після невдалої операції з видалення мозоля на стопі, 46-річній Богдані Галатюк ампутували ногу. Інакше жінка могла й не вижити. Ростик це теж розуміє. Тому любить свою маму, мабуть, ще більше, ніж завжди: коли жінка розповідала свою історію, хлопчик ніжно тримав її за руку.

При тому, дитина не втрачає оптимізму і має серйозні плани на майбутнє:

“Коли я ходив у садочок, то мріяв бути підводником, а потім підріс і зрозумів, що до моря далеко. Пізніше хотів бути директором шахти, але почув, скільки нещасних випадків там буває, теж передумав. Тепер, у 5 класі, на уроках праці вчитель нам показав, як працювати з деревом. Мені дуже сподобалось, і я хочу бути майстром і виробляти меблі. Також я думав про те, якби був президентом. Мабуть, в першу чергу вирішив би всі питання, щоб закінчити війну”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На цьому страшному слові очі хлопчика наповнились слізьми. Він не хотів показати, що плаче, але біль за батька не давав говорити. Ми швиденько перевели розмову на тему друзів, яких у хлопчика виявилось дуже багато.

Мама тішиться своїм сином: “Це золота дитина”.

В Богдани немає інвалідного візка, а виготовлений для неї протез вона ще не освоїла – треба вчитися ходити. Єдиний засіб пересування – звичайне комп’ютерне крісло на коліщатах. Тому Ростику доводиться виконувати всю хатню роботу, ходити за продуктами, допомагати у всіх потребах. Він не вимагає у мами жодних подарунків чи розкошів – їх сімейний бюджет не перевищує і 5 тис. в місяць. Грошей вистачає лише на їжу та квартплату.

Незважаючи на те, що Ростик просить в Миколая здоров’я для мами та завершення війни, яка забрала тата, цього року до нього прийде Миколай, зі справжніми подарунками.

Завдяки благодійному фонду “Здійснити мрію” у Ростика розпитали про те, що йому потрібно в першу чергу, чого дуже хочеться.

Всю інформацію ретельно записали в “протокол” та передали святому Чудотворцю.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...