facebook

Генерал-лейтенант про долю офіцерів запасу: Все може змінитися

Офіцери запасу під час війни на Донбасі стали затребувані Збройними силами України. Про це виданню “ГОРДОН” заявив заступник начальника Генштабу ЗСУ в 2006-2010 роках, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, коментуючи рішення Генштабу приймати на службу за контрактом українців, які закінчили військові кафедри.

1483698293_vsu

“Більшість людей, які надходили на військові кафедри, використовували цю справу, щоб їх не закликали на строкову службу. Отримували звання офіцерів запасу і всі, дуже зручно себе почували. Раніше в таких офіцерів не було особливої необхідності. Але зараз в Україні особливий період, дефіцит офіцерського складу. Офіцерів запасу закликати у ВСУ поки не будуть, запропонують контракт, але все може змінитися”, – зазначив Романенко.

Він підкреслив, що насамперед офіцери потрібні в зоні проведення бойових дій на Донбасі.

“Звичайно, офіцери в першу чергу потрібні в зоні АТО. Ми звільнили мобілізованих, набрали в минулому році 70 тисяч контрактників, але це не закрило проблему некомплекту саме офіцерського складу. Обставини змінилися, країна воює, потрібні в тому числі офіцери запасу”, – резюмував Романенко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...