facebook

В Італії єпископ спровокував скандал через розповідь про Санта Клауса. Єпархії довелось вибачитись

В Італії католицький єпископ Антоніо Стальяно розповів дітям, що Санта Клауса не існує, а його костюм створила компанія Coca-Cola заради рекламних цілей. Це спровокувало скандал і змусило єпархію вибачатися за інцидент.

Про це повідомило неаполітанське видання Сorriere del mezzogiorno.

“Ні, Санта Клауса не існує. Справді, я б додав, що червоний колір одягу, в який він одягнений, був обраний Coca Cola виключно в рекламних цілях”, — сказав Стальяно під час виступу у базиліці Сальваторе в Ното, яким завершив фестиваль “Ефемерних мистецтв”.

Родзинкою заходу стало відтворення приїзду Святого Миколая верхи на коні.

“Я сказав, що Санта Клаус — не історична особистість, як Святий Миколай, з якого був створений вигаданий персонаж”, — зазначив єпископ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він зауважив, що діти напередодні Різдва повинні перейнятися почуттям взаємодопомоги найбіднішим дітям та дарувати їм подарунки. А те, що у костюмі Санта Клауса до дітлахів приходить батько чи дядько, на думку Стальяно, вони й так знають.

“Отже жодних розбитих мрій”, — підсумував він.

Після проповіді громадськість поскаржилася на священнослужителя, звинувативши його у руйнуванні сімейних традицій. У результаті єпархії Ното довелося вибачитись за цей інцидент.

“Передусім, від імені єпископа, я висловлюю своє співчуття з приводу цієї заяви, яка викликала розчарування у найменших, і хочу вказати, що наміри монсеньйора Стальяно були зовсім іншими”, — написав представник єпархії Алесандро Паоліно у своєму Facebook.

За його словами, єпископ намагався підкреслити справжнє значення Різдва та історію святого Миколая, який роздавав подарунки бідним і зазнавав гонінь з боку римського імператора.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...