facebook

Психосоматика – це не міф: невролог пояснив, чому вона виникає і як лікувати

Психосоматичні хвороби в наш час – це реальність. Вони існують поряд з хворобами тіла. Є головні причини, які їх викликають.

Про це Styler розповів невролог, психіатр вищої категорії Євген Скрипник.

У чому причина
Причина психосоматичних хвороб – це пережитий стрес, зазначив медик.

“Так, таке буває, особливо, коли людина переживає стрес, порушується кора великих півкуль і це збудження передається на центри вегетативної системи, яка знаходиться в головному мозку і виникає дисфункція вегетативної нервової системи”, – пояснив медик.

Євген пояснив, що вегетативна система регулює роботу внутрішніх органів – роботу серця, шлунка, кишечника, сечового міхура, надниркових залоз.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Тому при стресових розладах можуть виникнути психосоматичні стани, тобто порушується вегетатика і потім людина відчуває болі в області серця, прискорене серцебиття, болі в шлунку та інше”, – розповів Скрипник.

Можуть виникати панічні атаки
Невролог уточнив, що в такому стані людина ходить по лікарях, робить собі КТ, МРТ, робить фіброгастроскопію і шукає хвороби, але медики ніяких органічних порушень не знаходять – це і називається психосоматикою.

Можуть виникати і панічні атаки (відчуття моторошного страху), тривоги, серцебиття, підвищення артеріального тиску, запаморочення.

Дуже важливо вчасно розпізнати психосоматику і звернутися до професійного психотерапевта.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...