facebook

Шестеро дітей отримали передозування вакциною від COVID-19

Шестеро дітей у Франції отримали в суботу “помилково” занадто сильну дозу вакцини Pfizer від COVID-19 у центрі вакцинації в Ле-Мані, з посиланням на представників влади повідомляє Le Figaro, пише УНН.

Деталі

У суботу центр вакцинації в Ле-Мані, відкритий з 15 грудня, розпочав “вакцинацію для дітей віком від 5 до 11 років, схильних до ризику тяжкого перебігу COVID-19, а також для дітей, які живуть в оточенні людей з ослабленим імунітетом”, – зазначається у пресрелізі префектури Сарт та регіонального агентства з охорони здоров’я.

Зазвичай доза, що призначається для цієї вікової групи, відповідає 10 мікрограмам Pfizer і збільшується до 30 мікрограмів для вакцини від Pfizer Comirnaty з 12 років.

“Під час першого щеплення шестеро дітей помилково отримали дозу 20 мкг вакцини від Pfizer Comirnaty”, – йдеться у пресрелізі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За даними регіонального агентства охорони здоров’я, можливі побочні ефекти для цих шести дітей можуть полягати переважно в лихоманці та болях у тілі.

Жодна з сімей станом на неділю не викликала лікаря, який, проте, був проінформований про кілька симптомів – тоді як у п’яти дітей їх не було, у 6-ї дитини спостерігалися втома та біль.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...