facebook

СБУ пояснила суть підозри Порошенку

Колишнього президента підозрюють у відмові від імпорту вугілля з Африки та організації постачання з “ЛДНР”.

Колишнього президента Петра Порошенка підозрюють у тому, що він розірвав контракти на постачання вугілля з ПАР та організував постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу. Про це у понеділок, 20 грудня, повідомляє СБУ.

“Вказана особа підозрюється в тому, що протягом 2014 – 2015 років, будучи на посаді президента України, використовуючи повноваження, що є у нього, а також інструменти впливу на певних керівників центральних органів державної влади, вжив незаконних заходів до розірвання існуючих торгових зв’язків України на постачання украй необхідного вугілля з Південно-Африканської Республіки”, – заявив начальник управління Головного слідчого управління СБУ Анатолій Буліч.

“Водночас на вимогу представників Російської Федерації він організував підписання від імені України контрактів на постачання вугілля з непідконтрольної Україні території, чим поставив Україну в енергетичну залежність від представників Російської Федерації та псевдореспублік”, – додав він.

Зазначається, що в основу підозри лягли свідчення свідків, висновки судових експертиз, аудіофайли, документи та інші докази.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Слідство також вважає, що дії Порошенка допомогли Росії та підконтрольним їй терористичним організаціям “ЛНР” та “ДНР” вести підривну діяльність проти України.

Наразі у цій справі озвучено три підозри. Крім Порошенка, за ним було повідомлено про підозру нардепу Віктору Медведчуку та екс-міністру енергетики Володимиру Демчишину. Вони підозрюються у покупці за державні кошти у ОРДЛО вугілля.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...