facebook

Держава видасть українцям по 95 тис. гривень: хто має право на допомогу

З наступного року в Україні розпочне свою роботу проект для безробітних, який допомагатиме відкрити свій бізнес. Кожен, хто захоче стати підприємцем, зможе одержати до 95 тис. грн. Такий “стартовий пакет” розрахований на закупівлю обладнання та витратних матеріалів.

Про це повідомило Мінсоцполітики.

Проект “Рука допомоги” за підтримки Світового банку розпочав свою роботу у пілотному режимі 4 роки тому. За цей час скористалися допомогою майже 6 тис. громадян у 6 областях (73% безробітних, 27% – переселенці). Найпоширеніший новий бізнес був сільське господарство, роздрібна торгівля, послуги та забезпечення їжею та напоями.
Тепер проект продовжать та розширять.

“Сім’ї, які потрапили у складні життєві обставини, зможуть отримати допомогу до 95 тисяч гривень на розвиток власної справи, закупівлю необхідного обладнання та матеріалів”, – повідомляє Мінсоцполітики.

Сума на започаткування власного бізнесу (на початок 2022 року – вже 97 500 грн) надаватиметься без процентної допомоги, але кошти потрібно буде повернути за 3 роки (з виданої суми віднімаються податки, збори та ЄСВ, які підприємець виплатив за цей період). А якщо такий підприємець працевлаштує за направленням центру зайнятості ще двох осіб, то повертати допомогу вже не потрібно.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Щоб отримати таку допомогу, потрібно зареєструватися в центрі зайнятості, надати документи про низький доход сім’ї, відсутність проблем із законом, бізнес-план підприємства, яке планується. Заявку слід подати до центру зайнятості за місцем проживання.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...