facebook

Прем’єр Італії заявив, що Європа має мало важелів впливу на Росію в контексті України

У Європейського Союзу мало важелів впливу на Росію щодо України, блоку необхідно продовжувати переговори з президентом Росії Володимиром Путіним, щоб знизити напруженість. Таку думку висловив прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі в середу під час підсумкової пресконференції, передає УННз посиланням на Reuters.

Деталі

Драгі сказав, що у Європи немає власної великої військової сили, і сказав, що не бачить перспектив використання імпорту російського газу як важеля тиску, який може змусити Путіна відступити від України.

Цитата

“Сьогодні Європейський Союз повинен намагатися в максимально можливій мірі підтримувати взаємодію. З президентом Путіним”, – сказав Драгі, додавши, що, на його думку, ще можна уникнути “незворотних рішень”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Додамо

Італія є одним з членів ЄС, що відкрито симпатизують Росії і закликають до діалогу з нею, не дивлячись на порушення Кремлем міжнародних норм і агресію проти України. Водночас Рим не визнає незаконної анексії Криму і підтримує територіальну цілісність нашої країни.

Також варто відзначити, що Італія віднедавна стала учасником підтримуваного Заходом процесу щодо зниження напруженості біля кордонів України у зв’язку з нарощуванням російських військових сил. Так, Президент США Джо Байден поінформував лідерів низки країн, у тому числі Італії, про переговори з російським президентом Володимиром Путіним на початку грудня — до свого дзвінка президенту України Зеленському.

Контекст

Українська влада і західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

На тлі цього президенти Росії і США Володимир Путін і Джо Байден 7 грудня провели двосторонні переговори, що тривали дві години по відеозв’язку. Байден пригрозив Путіну “сильними економічними санкціями”, якщо його армія вторгнеться в Україну після того, як Росія зібрала десятки тисяч військ на кордоні.

У ЄС санкції також обговорюють, проте які конкретно заходи можуть послідувати у відповідь на агресію, поки не ясно. ЗМІ пишуть зокрема, що обговорювані Євросоюзом санкції на випадок вторгнення Росії в Україну можуть включати заборону на експорт деяких російських технологій.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...