facebook

У Львові лікарі прооперували 11-річну дівчинку із “закритим ротом” (ФОТО)

У Львові медик провели операцію 11-річній Вероніці з Золочівщині, рот якої перестав відкриватись 7 років тому.

Про це повідомляють у Першому територіальному медичному об’єднанні міста Львова, пише myukraine.

Ще в дитинстві рот Вероніки із Золочівщини перестав відкриватися. Причина тому: травма або невдала операція на вусі, яку пережила дитина. Відтоді, а це більша частина життя, 11-річна дівчинка буквально страждала. Та, як виявилося, патологію можна усунути. І це успішно зробили Львівські медики.

Дівчинці поставили діагноз – кістковий анкілоз скронево-нижньощелепного суглобу. Медики зазначають, що в скронево-нижньощелепному суглобі дівчинки зрослися кістки лицевого скелету і рот дитини перестав відкриватися.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Спеціалісти відділення щелепно-лицевої хірургії Першого територіального медичного об’єднання Львова дійшли до висновку, що від болю та зупинок розвитку дитину позбавить лише операція.

Перед медиками стояло непросте завдання – усунути частину нерухомого суглоба. Зробити це вони мали у ділянці, де проходять внутрішня сонна і менінгеальна артерії. Це дуже небезпечно, адже ризик зачепити судину і спровокувати кровотечу був дуже високим. Проте спеціалісти виконали свою роботу бездоганно.

У медичному закладі зазначають що Вероніка проходить реабілітацію і, якщо все піде за планом, вона зможе пережовувати великі шматочки їжі та чітко вимовляти звуки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...