facebook

9 безпечних та корисних для фігури солодощів

Більшість людей не можуть обійтися зовсім без солодкого. Бажання буває таким сильним, що утриматися просто неможливо. Забудьте про тортики з великою кількістю калорій і жирів! Існує маса корисних і чудово смачних солодощів, від яких не з’являться ні зайва вага, ні проблеми зі здоров’ям!
magi
Замінимо шкідливе солодке на корисне? Отже, перерахуємо ці ласощі!1. Зефір і пастилаДивовижні, ніжні ласощі не такі калорійні, як цукерки і тістечка (не більше 300 ккал/100 грам). А також в них є корисний білок, залізо, фосфор. Якісна пастила і зефір повітряні, половинка зефирки не багато важить і, відповідно, містить не багато калорій.

Пастила, подібно до мармеладу, здатна прибирати солі важких металів.

2. Шоколад, чорний. Якщо ви любите молочний шоколад, доведеться змінити звички. Значно менше калорій в чорній шоколадці і, на відміну від молочної плитки, в ній маса цінних компонентів (антиоксидантів, білків і флавоноїдів, мінеральних елементів).

3. Подарунок бджіл – натуральний мед. Калорій в нім багато, тільки ось по солодкості він значно перевершує цукор, а усю користь, яку приносить мед нашому організму і перерахувати неможливо. У меді є мінеральні речовини, цукри, вітаміни, амінокислоти, багато марганцю і заліза, магнію. Одна біда – у деяких людей зустрічається алергія на мед і їм є мед протипоказано.

4. Соняшникова халва. Виготовляють цю халву з насіння соняшнику і цукру. Смачна солодкість омолоджує організм, містить вітаміни групи В, а також А і Е. Помірне вживання халви сприятливо позначиться на стані шкіри і серцево-судинної системи.
Соняшникова халва не єдина, існує тахінна мигдальна, фісташка, на основі кешью або арахісу. Назва цієї східної солодкості об’єднує продукти виготовлені з насіння олійних культур і цукру. Можна урізноманітити свій солодкий раціон, пробуючи різні види натуральної халви.

5. Мармеладні вироби. Найбільш корисним є темний мармелад без цукрової присипки. У мармеладі багато пектину, саме цей компонент дає желеподібну консистенцію. Пониження холестерину, благотворний вплив на роботу ШКТ, видалення з організму шлаків і токсинів – усе це під силу пектину. Шматочок фруктового мармеладу до чаю можна приготувати з яблук або абрикоса і самостійно.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

6. Фруктові і овочеві цукати. Натуральний продукт, що виготовляється з різноманітних фруктів-овочів або їх шкірки і цукру. У цукатах багато цінних речовин, все залежить від сировини з якого вони виготовлені. Антиоксиданти, вітаміни, каротин, волокна. Цукати, що стимулюють роботу мозку, дарують бадьорість і заспокоюють нерви. Великий вибір сортів дозволить довго не відволікатися від цієї корисної солодкої теми.

7. Желе, джем, повидло. Джерело мінеральних речовин і вітамінів. Тільки не варення, яке довго варять в цукровому сиропі в декілька підходів. Все, що приготовано за п’ять хвилин на вогні або холодним смородини чорної і червоної, айви, дерну.

8. Цукор з тростини. Містить мелясу, джерело кальцію і магнію, заліза, калію і фосфору. У виробництві тростина проходить мінімальну обробку. Тростинний цукор солодкий менш звичайного бурякового і до нього потрібно звикнути. Зате якщо в гостях доведеться покласти в чай звичайний білий цукор, то знадобиться вам його значно менша порція.

9. Це не виріб кондитерської промисловості, але багато фруктів і ягоди мають солодкий смак.Фрукти і ягоди можна їсти у будь-яких кількостях, і якщо у вас вийде замінити ними кондитерські вироби, то користь буде величезна. У фруктах і ягідках є все, що необхідно для здоров’я нашого організму і довгих років життя. Окрім маси корисних компонентів (амінокислоти, ефірні олії, білки, вуглеводи, дубильні речовини, пектин), дари природи містять багато клітковини і нададуть помітну допомогу в схудненні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...